ZASAČEN

VIDEO: Škandal: politik se je mečkal z zaposleno

Objavljeno 10. april 2014 12.10 | Posodobljeno 10. april 2014 12.10 | Piše: A. K.

Kongresnik je oče petih otrok, ženo pa je varal v prostorih, kjer ima pisarno.

Posnetki nadzorne kamere.

BATON ROUGE – Republikanski kongresnik iz Louisiane Vance McAllister (40) se je znašel v središču škandala. Nadzorne kamere so ga namreč posnele med poljubljanjem neke ženske, ki pa ni njegova žena, poročajo ameriški mediji. Šlo naj bi za Melisso Anne Hixon Peacock (34), ki je zaposlena pri kongresniku.

Poročena 16 let, imata pet otrok

McAllister, sicer oče petih otrok, je ženo varal v prostorih, kjer ima pisarno. Kljub temu da je ugasil luč, so ga zaposleni prepoznali, mediji pa so nemudoma objavili posnetek. Javnost je nad njegovim početjem zgrožena, saj je kongresnik med svojo lanskoletno kampanjo večkrat omenil svojo ženo in pohvalil njun 16-letni zakon.

Dobra prijatelja

Novinarji so še razkrili, da je poročena tudi Peacockova, njen mož Heath pa naj bi celo finančno podpiral McAllisterjevo kampanjo. Moška naj bi bila tudi tesna prijatelja, preden je McAllister postal kongresnik, pa sta bila menda 16 let sodelavca.

Opravičil se je

Kongresnik se je v zvezi z incidentom oglasil in dejal, da svoje dejanje obžaluje. »Ni dvoma, da sem grešil. Zato prosim za odpuščanje. Za odpuščanje prosim boga, svojo ženo, najine otroke, sodelavce in volivce, ki so mi zaupali. Zaupanje je nekaj, kar si mora človek zaslužiti, in obljubim, da si bom vaše zaupanje prislužil nazaj,« je zapisal v izjavi za javnost. 

Deli s prijatelji