V SREDIŠČU ZLA

VIDEO: S skrito kamero posnela življenje skrajnežev

Objavljeno 26. september 2014 10.53 | Posodobljeno 26. september 2014 10.53 | Piše: A. K.

Med sprehodom po mestu na severu Sirije je ženska posnela oborožene prebivalce in se v nekem trenutku celo zbala za svoje življenje.

RAKA – Letala držav koalicije proti Islamski državi (IS) še vedno obstreljujejo položaje skrajne sunitske skupine v bližini mesta Kobane v Siriji. ZDA in arabske zaveznice so prve napade v torek izvedle v drugih delih države.

Medtem pa so na severu Sirije oziroma natančneje v mesti Raka skrajneži uvedli nova pravila. Ženske morajo nositi nikab, v mestu ni slišati glasbe, moški so oboroženi, prav tako pa je mogoče srečati tudi oborožene ženske.

Oboroženi moški in ženske

Francoska televizija France 2 je predvajala posnetek, ki ga je s skrito kamero med sprehodom po mestu posnela neka Sirka. Na posnetku je mogoče videti oborožene moške in celo mamico z majhnim otrokom, ki na rami nosi kalašnikovko.

Ni treba poudarjati, da je ženska s svojim dejanjem tvegala življenje, in verjetno se je v trenutku, ko jo je moški v avtomobilu ogovoril, tudi zbala zanj. Moški je od nje zahteval, naj si popravi nikab, saj naj bi razkazovala obraz, kar po njegovih besedah ni primerno za žensko.

150 Francozinj na severu Sirije

Prav tako je ženska v kavarni z dostopom do spleta posnela žensko, ki je v tekoči francoščini materi dejala, da se ne bo vrnila domov. Na severu Sirije naj bi trenutno živelo kar 150 Francozinj, ki so tja prišle, da bi se poročile. 

Deli s prijatelji