KONEC OBDOBJA

VIDEO: Revolucionarno: Playboy ukinja nagice

Objavljeno 13. oktober 2015 11.28 | Posodobljeno 13. oktober 2015 11.46 | Piše: STA, T. L.

Oče Hugh se je odločil za prelomno potezo. Kako jo bodo sprejeli bralci?

NEW YORK, LOS ANGELES – Kultna revija za odrasle Playboy, ki izhaja od leta 1953, njeno prvo naslovnico pa je krasila vroča fotografija Marilyn Monroe, po novem ne bo več objavljala fotografij golih žensk. Od marca prihodnje leto bodo v prenovljeni tiskani izdaji Playboya le še fotografije oblečenih žensk, resda v provokativnih pozah, a razlika bo očitna.

Odločitev za ta zgodovinski korak sta septembra v dvorcu Playboy Mansion sprejela urednik revije in njen »oče« Hugh Hefner. Kot je za revijo New York Times pojasnil izvršni direktor Playboya Scott Flanders, so ugotovili, da so fotografije golih teles v času interneta preprosto »passe«. Dandanes so ljudje le klik stran od zastonj pornografije v vseh mogočih oblikah in na tem razpotju je objavljanje takih fotografij v reviji postalo zastarelo, je še nadaljeval.

Gre vsekakor za izredno potezo revije, ki je pred desetletji prav s svojimi fotografijami žensk »au naturel« rušila tabuje. A prodaja Playboya že desetletja upada, s 5,6 milijona izvodov leta 1975 je zdrsnila na okoli 800.000.

Zaradi pritiskov Facebooka, Twitterja in Instagrama je Playboy v preteklosti sicer že prilagodil nekatere svoje vsebine, a tako velikega koraka doslej še ni naredil. Kot je pojasnil Flanders, je zdaj odločilno vprašanje, s katerim so soočeni: »Če odstraniš goloto, kaj sploh še ostane?«

Posnetek, na katerem lahko vidite prvo številko Playboya z Marilyn Monroe.

Deli s prijatelji