POSREDOVANJE

VIDEO: Putin: Uničili smo center Islamske države

Objavljeno 02. oktober 2015 16.07 | Posodobljeno 02. oktober 2015 16.07 | Piše: Mo. S.

Ministrstvo je potrdilo »totalno uničenje« terorističnih ciljev v Idlibu.

IDLIB – Rusko ministrstvo za obrambo je objavilo nove posnetke napadov na tarče v Siriji, pri čemer trdi, da so uničili poveljniško točko Islamske države v Hami in vadbeni center v Idlibu.

Letalski napadi so se začeli v četrtek, ruska letala Su-24M in Su-25 pa so v zadnji akciji iz baze v Latakiji na sredozemski obali izvedla 18 napadov in zadela 12 ciljev.

Ministrstvo je potrdilo »totalno uničenje« terorističnih ciljev v Idlibu, napade na skladišče orožja pa so, tako poroča ruski portal rt.com, izvedli s kirurško natančnostjo.

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu pa je medtem sporočil, da so ruska letala bombardirala mesto Karjatajn, ki ga nadzira Islamska država. Po njihovih podatkih so v zračnih napadih v provinci Raka ubili najmanj 12 islamskih borcev, od srede pa naj bi zaradi ruskega posredovanja v Siriji umrlo 28 ljudi, tudi civilisti.

Rusija je ocenila, da bi njihova akcija v Siriji lahko trajala tudi štiri mesece. Kot je povedal predsednik zunanjepolitičnega odbora v ruski dumi Aleksej Puškov, napadi koalicijskih sil pod vodstvom ZDA na skrajneže skupine Islamska država v Siriji niso dovolj učinkoviti. »Mislim, da je intenzivnost napadov pomembna. Ameriška koalicija Islamsko državo bombardira že eno leto, pa ni nobenih rezultatov,« je dodal.

Deli s prijatelji