PROTEST

VIDEO: Prostitutke v boj za vsakdanji kruh

Objavljeno 10. oktober 2013 17.57 | Posodobljeno 10. oktober 2013 17.57 | Piše: T. L.

V londonski četrti Soho prostitucija in prebivalci živijo v nestabilnem sožitju.

LONDON – V britanskem Londonu so na nogah prostitutke. Oblasti jih namreč nameravajo izgnati iz Soha v samem središču Londona, kjer so dekleta mirno in v sožitju z okoliškim prebivalstvom opravljala svoje delo. V teh dneh naj bi namreč oblasti deložirale iz stanovanja nekaj prostitutk, ki jih policija z nenapovedanimi obiski vse bolj nadleguje.

Britanska zakonodaja sicer prepoveduje javne hiše, v katerih spolne storitve prodajata več kot dve prostitutki, ne prepoveduje pa plačevanja teh storitev, je v roza mini krilu in s šalom iz perja na protestu povedala članica Angleškega združenja prostitutk Niki Adams.

Prostitutke iz Soha trdijo, da delajo individualno, vsaka v svojem stanovanju, pomagajo jim le receptor in madama, ki ima mediatorsko vlogo v primeru nesporazumov s strankami. 

Prostitutke je prišel podpret tudi igralec Rupert Everett: »Mislim, da ni potrebe, da se izselijo samo zato, da bi sem prišli bogati tujci, ki bežijo pred davki v svojih državah, in spreminjajo Soho v še eno četrt brez duše,« je povedal igralec.

Igralec sicer snema dokumentarec o prostituciji. Kot pravi Belle Walker, nekdanja prostitutka, je Soho edino varno mesto za prostitutke: »Drugod dekleta nimajo miru. V Sohu trgovina s seksom ni skrita in prinaša denar, pa tudi druge trgovine v četrti imajo od nje koristi.«

Deli s prijatelji