DRAMATIČNO

VIDEO: Preživel ugriz morskega psa

Objavljeno 23. september 2015 19.11 | Posodobljeno 23. september 2015 19.12 | Piše: U. S.

Med podvodnim ribolovom je 27-letnika ugriznil morski tiger. Po napadu je sam priplaval na obalo, zdravi se v bolnišnici.

Braxtona Rocho je morski tiger napadel med podvodnim ribolovom. Foto: Youtube

HONOLULU – Moški, star 27 let, je v kritičnem stanju in se zdravi v bolnišnici, potem ko ga je med podvodnim ribolovom napadel morski tiger in ga ugriznil v levo nogo, po nekaterih poročilih je del tudi odgriznil. Moški iz Kapaauja, sorodniki so ga identificirali kot Braxtona Rocho, je bil kakšnih 50 metrov od obale Upolu Point (North Kohala), po napadu pa je sam odplaval na suho in priklical prijatelja, s katerim sta skupaj ribarila, ta je poklical reševalce. Napadenega so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer so ga takoj operirali. Predstavnik bolnišnice je povedal, da je 27-letni Rocha dan pozneje že klepetal, da pa se z mediji noče pogovarjati.

Oblasti niso zaprle plaž v okolici, so pa kopalce opozorile, naj se ne kopajo v morju po dežju, saj lahko blatna oziroma kalna voda pritegne morske pse. Policija njegovega imena ni sporočila, so pa ga prek spleta sporočili njegovi sorodniki, ki so osnovali internetno stran v njegovem imenu, prek katere prosijo za pomoč pri plačilu stroškov zdravljenja; Rocha je menda na instagramu objavil tudi kratek posnetek svoje poškodbe, napravil ga je, ko so ga z obale odnašali z nosili, a ga je pozneje umaknil. Na strani GoFundMe so njegovi sorodniki zapisali, da je prestal dve zahtevni operaciji in da se zdravi na oddelku za intenzivno nego: »Upamo, da bo povsem okreval in bo obdržal nogo, a za zdaj za to še ni zagotovila. Še naprej bo potreboval zdravniško oskrbo, potem pa še rehabilitacijo in terapijo, ko ga bodo odpustili iz bolnišnice,« piše na spletni strani in še, da Rocha nima urejenega zdravstvenega zavarovanja, zato bo »sleherna pomoč njemu in njegovi družini še kako prav prišla«.

To je že šesti napad morskih psov letos na Havajih, vsi so bili v kalnih vodah, le eden se je končal s smrtjo: aprila je umrla ženska, ki jo je med snorkljanjem napadel morski pes, katere vrste je bil, ni znano. Lokalne oblasti pravijo, da so za hujše rane in tudi smrti na Havajih najpogosteje odgovorni morski tigri. U. S. Braxtona Rocho je morski tiger napadel med podvodnim ribolovom.

Opozorilo: posnetek je zelo nazoren

Deli s prijatelji