MNOŽIČEN PRETEP

VIDEO: Pretep v parlamentu: komunisti nacionaliste okrivili za krizo

Objavljeno 09. april 2014 10.18 | Posodobljeno 09. april 2014 10.19 | Piše: K. K.

V ukrajinskem parlamentu je izbruhnil množični pretep, potem ko je šef komunistične stranke druge poslance obtožil, da so krivi za krizo na vzhodu države.

KIJEV – Posnetki razgretežev prihajajo tokrat iz Ukrajine, kjer je prišlo do množičnega pretepa med poslanci. To se je zgodilo, ker je šef komunistične stranke preostale poslance obtožil, da so krivi za krizo na vzhodu države.

Naj spomnimo: Krim je izvedel referendum o priključitvi k Rusiji, polotok pa je trenutno ena najbolj vročih točk na Zemlji, kjer se skozi puškine cevi gledata Rusija in Ukrajina, za katero stojijo Nato, ZDA in EU.

Šef  komunistov Peter Simonenko je povzročil pretep z izjavo, da je do problemov na Krimu pripeljal način rušenja bivšega ukrajinskega predsednika Viktorja Janukoviča. Komunisti so Janukoviča sicer podpirali. Na govornico so se usuli poslanci, ki pripadajo radikalnim nacionalistom. Simonenko je te razjezil tudi z izjavo, da so med izgredi postavili precedens, ko so zavzemali stavbe med protesti proti Janukoviču. Nacionalistom je očital, da počnejo vse, da bi prestrašili ljudi.

V pretepu nihče ni bil huje poškodovan.

 

Deli s prijatelji