ZASNEŽENA

VIDEO: Prepričana, da bo umrla, je otrokoma posnela poslovilno sporočilo

Objavljeno 14. december 2012 16.15 | Posodobljeno 14. december 2012 13.45 | Piše: A. L.

Preživela je zaradi paradižnikov in vztrajnega brata.

SIERRA NEVADA – Niso samo otroci tisti, ki uživajo v snegu. Tudi odrasli to taki. V vožnji z džipom po zasneženem gorovju Sierre Nevade sta tako želela uživati 46-letna Paula Lane in njen partner Roderick Clifton (44). A njun avto je obtičal v snegu na območju, kjer ni bilo mobilnega signala.

Šel po pomoč, a se ni vrnil

Med snežno nevihto sta prvo noč preživela skupaj, naslednji dan pa se je Roderick odločil, da mora nekaj narediti, če hočeta preživeti. »Ko je odhajal, sem spustila okno in mu dejala, naj počaka še en dan, da se nevihta poleže. Dvignil je roko in zamahnil, kot bi želel povedati, da bo čez eno uro nazaj,« pripoveduje Paula, ki je takrat ostala sama. Čakala je na pomoč, a je ni bilo. Na srečo je imela v vozilu paradižnike, s katerimi je lahko vsaj deloma potešila lakoto. Dnevi so tako minevali. 

Našla truplo svojega partnerja

Šesti dan, četrti, odkar je njen partner odšel po pomoč, se je odločila, da mora nekaj narediti. A preden se je odpravila, je posnela poslovilni video za svoja 11-letna dvojčka. »Tako mi je žal, da se je to zgodilo,« je dejala z očmi, polnimi solz. »Samo domov hočem. Takoj ko se pokaže sonce, bom poskušala najti nekoga. Enajst kilometrov moram prehoditi v 1,8 metra globokem snegu. Nihče me ne bo nikoli našel,« je bila prepričana. Po nekaj prehojenih kilometrih je našla truplo svojega partnerja, a je morala nadaljevati. Zavoljo svojih otrok. Da je bila smola še večja, pa jo je zajela še ena nevihta. Bila je mokra in premražena.

Vztrajni brat jo je našel

Družina je Lanovo pogrešala. Gary Lane ni hotel verjeti, da bi lahko bila njegova sestra mrtva. S prijatelji so zato organizirali iskalno akcijo z velikimi bagri, da so lahko premagovali skoraj dva metra visoko snežno odejo. Po več tonah odmetanega snega je pogledal skozi okno in ugledal svojo premraženo sestro. Stopil je ven, a ga Paula sprva ni prepoznala. Šele v vozilu se je zavedela, da je brat tisti, ki jo je rešil gotove smrti.

»Imela je precej sreče. Odnesla jo je s premraženimi prsti, ki smo jih počasi spet ogreli. Gre ji prav dobro,« so povedali v bolnišnici.

Deli s prijatelji