ŠOKANTEN POSNETEK

VIDEO: Preplah v evropskem centru za jedrske raziskave. Ubili naj bi žensko

Objavljeno 18. avgust 2016 12.19 | Posodobljeno 18. avgust 2016 12.19 | Piše: STA, A. L.

»Prizori so bili posneti na našem območju, vendar brez uradnega dovoljenja ali našega vedenja,« je sporočila tiskovna predstavnica Cerna.

ŽENEVA – V Evropskem centru za jedrske raziskave (Cern) s sedežem v Ženevi so uvedli preiskavo, potem ko se je na spletu pojavil videoposnetek s sicer lažnim človeškim žrtvovanjem, ki je bil očitno brez dovoljenj posnet ponoči na območju tega največjega znanstvenega laboratorija na svetu. Pojavljajo se velika vprašanja o varnosti v Cernu. Bizarni videoposnetek na spletu kroži že nekaj dni, prikazuje pa več posameznikov v črnih pregrinjalih, zbranih na osrednji ploščadi Cerna, pri nekakšnem okultnem obredu. Med drugim izvedejo tudi očitno lažno žrtvovanje ženske, ki jo domnevno zabodejo.

Niso imeli dovoljenja

»Prizori so bili posneti na našem območju, vendar brez uradnega dovoljenja ali našega vedenja,« je za francosko tiskovno agencijo AFP sporočila tiskovna predstavnica Cerna. »Cern ne odobrava tovrstnih potegavščin, ki bi lahko povzročile napačno predstavo o znanstvenosti našega dela,« je še dejala in pojasnila, da so uvedli interno preiskavo.

Kakšna je varnost v Cernu?

Kot navaja AFP, je ta dogodek postavil pod vprašaj varnostne ukrepe v tej ustanovi. V Cernu sicer zagotavljajo, da beležijo vsak prihod na območje tako podnevi kot tudi ponoči, za vstop pa je potrebna identifikacijska kartica.

Tiskovna predstavnica je namignila, da so imeli tudi odgovorni za sporni videoposnetek te kartice. »Cern vsako leto obišče več tisoč obiskovalcev iz vsega sveta in včasih gredo nekateri v svojem humorju predaleč. In to se je zgodilo v tem primeru,« je povedala.

Deli s prijatelji