DRAMA

VIDEO: Preplah na letališču, iskali so bombo

Objavljeno 13. april 2016 10.09 | Posodobljeno 13. april 2016 10.09 | Piše: Mo. S.

Kraj je seveda preplavilo na ducate oboroženih policistov, ki so po štiriurni akciji danes zgodaj zjutraj aretirali enega osumljenca.

AMSTERDAM – Mednarodno letališče v Amsterdamu so v torek pozno zvečer delno evakuirali zaradi suma podstavitve eksplozivne narave.

Letališče Schiphol so pregledali vključno z vso prtljago potnikov, vendar eksploziva niso našli, poroča tiskovna agencija AFP. Kraj je seveda preplavilo na ducate oboroženih policistov, ki so po štiriurni akciji danes zgodaj zjutraj aretirali enega osumljenca. Pri tem je sodeloval tudi helikopter, še vedno pa ni povsem jasno, kaj je sprožilo alarm.

O nenavadni situaciji so bili namreč obveščeni okoli 21.30 po lokalnem času.

»Nihče nam ne pove, kaj se dogaja. Moj avtomobil je v parkirni hiši in ne morem ven. Sem sladkorni bolnik in potrebujem inzulin,« je povedal neki 72-letni Nizozemec. Kmalu pa so razglasili, da so vsa območja na letališču spet dostopna in da nevarnosti ni. »Letališče je spet varno,« je ponoči povedal tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Alfred Ellwanger, več informacij o nočni drami pa bodo podali danes.

Do preplaha je prišlo slab mesec po napadih v Bruslju, kjer je umrlo 32 ljudi.

 

Deli s prijatelji