UDARCI

VIDEO: Predsednik vlade udarjal po glavi, svetovalec brcal

Objavljeno 15. maj 2014 17.34 | Posodobljeno 15. maj 2014 17.19 | Piše: P. J.

Med obiskom predsednika turške vlade je bilo napeto. Pele so tudi pesti.

Erdogana je pričakala razjarjena množica.

SOMA – V medijih so se kot blisk razširili posnetki in fotografije, ko se svetovalec turškega predsednika vlade Recepa Tayyipa Erdogana izživlja nad enim izmed žalujočih za tragično preminulimi rudarji. Incident se je zgodil včeraj, fotografije na katerih Yusuf Yerkel brutalno brca in pretepa, pa so izzvale val ogorčenja. Po šokantnih fotografijah, na katerih predsednikov svetovalec brca in napada protestnika, je zdaj v javnost prišel še posnetek, na katerem je Erdogan v supermarketu nekoga udaril po glavi.

 

Napetost se je začela po tem, ko je majhno rudarsko mesto prizadela grozljiva nesreča, v kateri je življenje izgubilo po do zdaj znanih podatkih več kot 280 ljudi, število žrtev pa narašča iz ure v uro. Zaradi najhujše tragedije v zgodovini rudarstva v Turčiji mnogi zahtevajo odstop predsednika vlade Erdogana.

Šokantni posnetki

Fotograf je včeraj v Somi ujel Erdoganovega svetovalca Yusufa Yerkla, ki je na tleh držal enega izmed protestnikov in ga brutalno pretepel ter zbrcal. Po besedah prič naj bi pretepeni pred tem brcal v protokolarno vozilo v konvoju, ki je pripeljalo predsednika vlade. Yerkel naj bi bil priča dogodku, in ko je že nameraval sesti v vozilo, je stekel proti protestniku in ga brcnil trikrat ali štirikrat.

Yerkel je že potrdil, da je na fotografiji res on, in dejal, da bo kmalu podal tudi svojo izjavo v povezavi z incidentom. Med obiskom Erdogana je bilo zelo napeto, saj je moral obkrožen z varnostniki poiskati zatočišče v supermarketu, ko so žalujoči protestniki obdali konvoj njegovih vozil le nekaj minut po tem, ko je podal izjavo za javnost.

Deli s prijatelji