PREPLAH

VIDEO: Potnici so na letalu
 eksplodirale slušalke

Objavljeno 17. marec 2017 07.40 | Posodobljeno 17. marec 2017 07.42 | Piše: U. S.

Avstralki, ki je zadremala med poslušanjem glasbe, je ožgalo obraz in lase.

Potnica je spala, ko so zagorele slušalke. Foto: Youtube

PEKING, MELBOURNE – Med nedavnim poletom iz Pekinga na Kitajskem v Melbourne v Avstraliji je Avstralka zadremala med poslušanjem glasbe prek slušalk, te pa so jo precej poškodovale in povzročile paniko.

Slušalke, s pomočjo katerih je poslušala glasbo z mobilnega telefona neznane znamke, so namreč zagorele, žensko je okoli dve uri po vzletu prebudila eksplozija. »Čutila sem, kako se mi žge obraz. Prijela sem se za lice in potisnila slušalke proti vratu, in ker me je še vedno peklo, sem jih zgrabila in jih vrgla na tla, iz njih so sikale iskre, videli so se plameni. Ko sem hotela ogenj pogasiti z nogami, so prihitele stevardese in slušalke polile z vodo. Baterije in plastika so se tako stopile, da so se zalepile ob tla,« je pozneje pripovedovala pretresena potnica, ki je v nesreči, zgodila se je sredi februarja, utrpela opekline po obrazu in vratu, iskre pa so ji osmodile tudi lase. Stevardese so potem slušalke nekako spravile s tal in jih položile v vedro vode, tega pa dale v zadnji del letala.

Avstralski urad za letalsko varnost je še enkrat opozoril potnike na elektronske naprave z litij-ionskimi baterijami, te so namreč zagorele, zato svetujejo, naj jih imajo potniki vselej pri sebi v kabini, v ročni prtljagi, ne v kovčku: če jih imajo pri sebi, potniki in tudi stevardese prej opazijo potencialni požar in tudi prej ukrepajo, kot bi, če bi se baterija začela smoditi globoko v trupu letala.

Dim in vonj po taleči se plastiki, ožganih laseh in elektronski napravi sta napolnila letalo, potniki pa so kašljali in se dušili do pristanka v Melbournu.

Deli s prijatelji