POTNIKI ZA ISLAMSKO DRŽAVO

VIDEO: Poslanec razkril, kje so gojišča terorističnih celic

Objavljeno 21. januar 2016 14.28 | Posodobljeno 21. januar 2016 14.28 | Piše: K. K.

Opozoril je, da Islamska država in nekatere arabske države financirajo terorizem ter so najavile islamizacijo Evrope in teroristične napade nanjo.

Takšno zastavo naj bi izobesili v BiH.

STRASBOURG – »Najprej moramo zelo jasno vedeti in povedati, kaj so ključni razlogi za razmah terorizma. Prvič, veliko mladih Evropejcev je razočaranih, brez prihodnosti. Nastajajo velika geta v evropskih metropolah, ki so prava gojišča terorističnih celic. Od tam odhajajo mladi Evropejci v Islamsko državo kakor tudi izvajat teroristične napade po Evropi,« je danes na prvem letošnjem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta dejal evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP). Poslanci so razpravljali o povečani teroristični ogroženosti.

Odstranitev diktatorskih režimov v Libiji, Iraku in dogodki v Siriji in Afganistanu imajo po Bogovičevem prepričanju za posledice nastanek teroristične Islamske države, velikega toka migrantov in beguncev, ki so destabilizirali Evropo. Opozoril je tudi, da Islamska država in tudi nekatere arabske države financirajo terorizem ter so najavile islamizacijo Evrope in teroristične napade nanjo.

»Terorizem nima meja, zato mora priti do popolne izmenjave podatkov, popolnega sodelovanja varnostnih služb in skupnega boja proti terorizmu; odpraviti je treba vzroke za nastanek terorizma,« je v svojem govoru poudaril Bogovič ter pozval Evropsko komisijo, da naj bo pri svojem ukrepanju zmerna. »Ne vznemirjajte poštenih Evropejcev, kot jih vznemirjate s sedanjo direktivo o orožju, kjer ste se lotili predvsem tistih, ki imajo legalno orožje, pozabili pa na to, da je nelegalna trgovina z orožjem pravi izvor terorizma,« je Evropsko komisijo v konkretnem primeru opozoril Bogovič.

Takole je govoril:

Deli s prijatelji