V ITALIJI

VIDEO: Poplave in plazovi odnesli pet življenj

Objavljeno 13. november 2014 23.19 | Posodobljeno 13. november 2014 18.47 | Piše: Mo. S.

Močno deževje se nadaljuje, oblasti pa izdajajo vedno nova opozorila zaradi poplav in zemeljskih plazov.

MILANO – Poplav nismo deležni le Slovenci, ampak se z ekstremnim vremenskim dogajanjem v zadnjem tednu soočajo tudi v severni Italiji. Močno neurje je v četrtek zajelo tudi območje Milana, od koder poročajo o novih smrtnih žrtvah

V bližini mesta Crema so reševalci odkrili truplo 36-letnika, ki je menda poskušal preprečiti, da bi poplavna voda zalila bližnjo restavracijo, v jezeru Maggiore pa je utonil moški, ki je v vodo padel z ladje, medtem ko jo je v pristanišču želel zavarovati. V torek je v bližini Genove zemeljski plaz pod seboj do smrti pokopal starejši par, v sredo pa je zaradi ujme umrl starejši moški v Piemontu.

Sicer pa imajo v severni Italiji velike težave z železniškimi povezavami, plazovi zasipajo ceste, zaradi naraslih rek Saveso in Lambro pa je samo v Milanu zaprtih več kot 60 šol. V celotni Lombardiji se ponavljajo izpadi električne energije, hudo pa je tudi v Liguriji in Piemontu. Deroča voda odnaša ceste, sadovnjake in vinograde.

Močno deževje se nadaljuje, oblasti pa izdajajo vedno nova opozorila zaradi poplav in zemeljskih plazov. Kot poroča AFP, so v Genovi zaradi vremena odpovedali sobotni obračun med domačimi in argentinskimi ragbisti.

Deli s prijatelji