NEVEDNA

VIDEO: Političarka: Islam je država

Objavljeno 10. avgust 2013 23.12 | Posodobljeno 10. avgust 2013 23.12 | Piše: Mo. S.

Stephanie Banister (27) je za incident poskrbela že drugi dan svoje politične kampanje.

SYDNEY – Kandidatka avstralske stranke One Nation (En narod) na bližajočih se parlamentarnih volitvah je morala svojo kandidaturo umakniti, saj je v enem od intervjujev islam zamenjala za – državo.

Stephanie Banister (27) je za incident poskrbela že drugi dan svoje kampanje, saj je javno povedala, da »ne nasprotuje islamu kot državi, vendar pa njegovi zakoni ne bi smeli biti dobrodošli v Avstraliji«. Poleg tega je dejala, da dva odstotka Avstralcev sledi »haremu«, pri čemer je mislila Koran, za jude pa je izjavila, da »imajo svojo religijo, ki sledi Jezusu Kristusu«.

Ni bil kriv incident, ampak grožnje

Danes je odstopila od kandidature, hkrati pa zatrdila, da je žrtev montaže, ki jo je želela prikazati kot »popolnega idiota«. Predsednik njene stranke Jim Savage je povedal, da ni odstopila zaradi omenjenega incidenta, ampak zaradi groženj in velikega medijskega pritiska.

Kmalu so jo označili za »avstralsko Sarah Palin«, ki je kot kandidatka za podpredsednico ZDA leta 2008 razburjala s svojimi izjavami, glede na svojo 'strokovnost' pa montaže definitivno ne potrebuje.

Deli s prijatelji