NASILJE

VIDEO: Policisti pretepli premierjevega brata Andreja

Objavljeno 29. september 2014 09.56 | Posodobljeno 29. september 2014 09.56 | Piše: A. K.

Trojica se je želela prebiti skozi policijski kordon, a ji tega niso pustili.

Andrej Vučić je bil v napadu hudo poškodovan.

BEOGRAD – V središču Beograda se je na nedeljski paradi ponosa zbralo okrog 1000 ljudi, ki so se sprehodili od stavbe srbske vlade do mestne hiše, vendar se prireditev kljub optimističnim napovedim ni končala brez incidentov.

Incident na Slaviji

Policisti so se namreč spopadli s skupino 50 mladih, ki so metali kamne, ko pa so prispele okrepitve, so se nasilneži umaknili. Več deset huliganov je nato napadlo policiste z dimnimi bombami in drugimi pirotehničnimi sredstvi, nekaj trenutkov pozneje pa je na Slaviji prišlo do incidenta, o katerem poročajo vsi srbski mediji.

Hoteli mimo policistov

Možje v modrem so namreč pretepli Andreja Vučića, brata srbskega premierja Aleksandra Vučića, in dva njegova varnostnika. Trojica se je namreč želela prebiti skozi policijski kordon, a ji tega niso pustili. Moški so bili v napadu hudo poškodovani, čeprav ni znano, za kakšne poškodbe gre, poroča Blic. Napad na premierjevega brata je zabeležila kamera televizije N1.

Tožb ne bo

Mediji še poročajo, da se je Andrej Vučić parade udeležil zasebno, varnostnika pa sta ga spremljala, ker ima na to pravico kot brat srbskega premierja. Ta se je v zvezi z incidentom že oglasil medijem in potrdil, da je njegov brat utrpel resne poškodbe. Tožb ne bo, ker so se policisti opravičili, je še dodal. 

Deli s prijatelji