ANALIZA

VIDEO: Pogreša Putinov hladni pogled

Objavljeno 18. marec 2015 17.37 | Posodobljeno 17. marec 2015 18.06 | Piše: T. L.
Ključne besede: Vladimir Putin

Strokovnjakinja za telesno govorico pravi, da govorice o Putinovi bolezni morda le niso povsem izmišljene.

SANKT PETERBURG – V zadnjih dneh so svetovnem medije polnili raznovrstni scenariji o usodi ruskega predsednika Vladimirja Putina. Ko se je ta po 10-dnevni odsotnosti znova pojavil v javnosti, so takoj sledile opazke, češ da je kljub nasmehu na obrazu precej bled.

Na spremembe v Putinovem vedenju je opozorila Judi James, strokovnjakinja za telesno govorico, ki je za MailOnline dejala, da utegnejo biti govorice o Putinovem šibkem zdravju celo resnične. 

Putinova običajno telesna govorica je običajno mešanica nedoumljivega izraza na obrazu, ki ga prekine cinično obarvan nasmešek, njegova telesna drža pa je zelo moška (mačistična), pravi Jamesova. Na prvi pogled pri Putinu menda ni opaziti večje razlike v primerjavi s preteklimi javnimi nastopi, da pa manj opazni znaki nakazujejo, da govorice o njegovih zdravstvenih težavah morda le niso izvite iz trte. 

»Putinov obraz se sveti, in čeprav se smeji, mu manjka običajne hladnosti in arogance. Njegov korak je ohranil večino svoje običajne energije, vendar pa njegova leva roka kaže znake šibkosti. V nekaterih držah le brezživljenjsko visi ob telesu, ko pa sedi, se v nekem trenutku zdi, da jo podpira z desno roko. Vseeno pa levo roko lahko uporablja, kar je pokazal v trenutku, ko si je odpel suknjič,« pojasnjuje strokovnjakinja. Njegovi razširjeni nogi kažeta na visoko (alfa) samozavest, pogovarjal pa da se je z običajno odločnostjo in aktivnimi obrati glave. 

Deli s prijatelji