BLIZU NAS

VIDEO: Podporniki IS z noži in mačetami nad protestnike v Nemčiji

Objavljeno 08. oktober 2014 17.51 | Posodobljeno 08. oktober 2014 17.56 | Piše: P. Pa.

Zaradi vbodnih ran so morali hospitalizirati štiri osebe.

HAMBURG, CELLE – Miroljubni protesti proti Islamski državi v Siriji in Iraku, ki so jih organizirali Kurdi v nemških mestih, so se končali z napadi podpornikov džihada. Z vodnimi topovi in solzivcem je morala posredovati tudi policija. Podporniki Islamske države in džihadistov so napadli protestnike z noži, mačetami in boksarji.

V torek popoldne se je okoli 80 kurdskih protestnikov zbralo na centralni postaji, tam naj bi se zadrževali približno eno uro. Prizorišče so mirno in prostovoljno zapustili okoli 18. ure, so potrdili na policiji. Približno 500 protestnikov pa se je zbralo na ulicah Hamburga. Na poti naj bi poškodovali nekaj avtov, turške bare, uničili nekaj panelov in razbili plastične stole. Policija je zaradi nemira pridržala 14 razgrajačev.

Kasneje, okoli 23. ure, je Kurde napadla skupina 40 oboroženih podpornikov Islamske države (IS). Štiri osebe so morali zaradi vbodnih ran hospitalizirati.

Protesti proti IS so potekali tudi v Bremnu, Celleju, Göttingenu, Hannovru, Kielu in Oldenburgu. V večini mest so se odvijali povsem mirno, v Celleju pa je prišlo do spopadov. Nasprotniki in podporniki IS so se zbrali že v ponedeljek, v torek pa so oboroženi s kamni in steklenicami prebili policijsko vrsto in napadli. Do poškodb ni prišlo, policisti so pretepače ločili s solzivcem in z drugimi sredstvi. Čeprav v Celleju ni bil nihče poškodovan, mesto v katerem živi le 71 tisoč prebivalcev, ostaja skrbno varovano.

Deli s prijatelji