VZTRAJNOST

VIDEO: Po 70 letih je spet objel svoje dekle

Objavljeno 18. februar 2016 23.00 | Posodobljeno 18. februar 2016 23.10 | Piše: Maja Kepic

Norwood in Joyce sta se spoznala v Londonu med drugo svetovno vojno.

ADELAIDE – Nedolgo nazaj smo praznovali valentinovo, ki je bilo za ostareli par iz Avstralije še posebno romantičen. Za dan zaljubljencev sta se namreč spet objela 93-letni Norwood Thomas in 88-letna Joyce Morris. Par je ponovno združen po več kot 70 letih.

Britanka Morrisova je imela 17 let, ko je v Londonu malo pred izkrcanjem zavezniških sil v Normandiji spoznala Thomasa, 21-letnega ameriškega padalca. Ta se je po vojni vrnil v ZDA, v stikih pa sta ostala s pismi. V enem jo je Thomas prosil, naj pride v ZDA in se poroči z njim, a ga je Morrisova nekako narobe razumela, češ da si je našel drugo. Takrat mu je prenehala pisati.

Tako sta se poročila z drugimi. 
»Moja žena je umrla leta 2001, Joyce pa se je po 30 letih ločila od svojega moža. Lani je enega od svojih sinov prosila, naj me najde na spletu,« je avstralskim medijem pojasnil Thomas. Predvsem po zaslugi moderne tehnologije je ponovno združen s svojim dekletom iz mladosti. Joycin sin je njegovo ime namreč našel v članku o izkrcanju v Normandiji, ki je bil objavljen v časopisu The Virginian-Pilot.

Thomas in Morrisova sta se znova povezala po skypu. Ko je njuna zgodba prišla v javnost, je na stotine ljudi prispevalo, da je Thomas lahko odpotoval v mesto Adelaide, kjer živi Joyce. Valentinovo sta preživela skupaj.

Deli s prijatelji