NEUSTAVLJIVA PROPAGANDNA MAŠINERIJA

VIDEO: Otroci in najstniki za vojake: Tako učijo ‘mladiče kalifata‘

Objavljeno 25. februar 2015 13.16 | Posodobljeno 25. februar 2015 13.23 | Piše: Mo. S.

Islamska država očitno vzgaja novo generacijo mladih džihadistov, v ZDA pa so prepričani, da tako premišljene propagande še nismo videli.

DAMASK – Potem ko je odjeknilo, da se tri britanske najstnice želijo pridružiti Islamski državi in so se že namenile v Sirijo, je na spletu pristal najnovejši posnetek, na katerem se otroci učijo spretnosti, ki jih bodo potrebovali v bojih.

Gre za nov propagandni posnetek, na katerem so glavne zvezde prav otroci, ki jih imenujejo tudi 'mladiči kalifata'.

Otroci so še posebej dovzetni, menijo, da pomagajo

Islamska država tudi na takšen način prek spleta nagovarja mlade ženske in otroke, da se jim pridružijo, kot je poročal CNN, pa je najstnic, ki izražajo naklonjenost do nje, več, kot bi si mislili. Očitno gre za dobro premišljeno propagando, ki v vojno vabi tudi otroke. Ti so zaradi lažnih obljub še posebej dovzetni, saj verjamejo, da bodo s svojo udeležbo pomagali drugim in da to, v kar jih silijo, ni prav nič napačno. Islamska država očitno vzgaja novo generacijo mladih džihadistov, v ZDA pa so prepričani, da tako premišljene propagande še nismo videli.

Medtem pa je policija sporočila, da bi pogrešane britanske najstnice lahko bile s stiku s piscem bloga (očitno gre prav tako za žensko), ki zatrjuje, da imajo v Siriji tudi milo in šampone in da dekleta tam ne živijo v votlinah.

Deli s prijatelji