ODKRITJE

VIDEO: Odkritje: na dnu jezera Loch Ness našli pošast

Objavljeno 15. april 2016 11.47 | Posodobljeno 15. april 2016 11.48 | Piše: Mo. S.

Robot raziskuje globine zloglasnega jezera.

Zloglasna Nessie.

S podvodnim robotom so na dnu legendarnega jezera Loch Ness našli ostanke tako imenovanega bitja. Pa ne tiste prijazne pošasti, ki že leta buri duhove, temveč rekvizita oziroma modela pošasti, ki so ga uporabljali na snemanju filma The Private Life of Sherlock Holmes.

Model, velik deset metrov, že od leta 1969 leži na globini 180 metrov. »Našli smo pošast, ampak ne tiste, ki bi jo marsikdo pričakoval,« je za BBC povedal strokovnjak Adrian Shine. Gre za model z dolgim vratom in dvema grbama, ki naj bi ga uporabili na snemanju. Ampak režiserju grbi menda nista bili všeč, zato je zahteval, da ju odstranijo, ampak to je vplivalo na plovnost rekvizita, ki je nato potonil v globino. Zdaj ga je odkril robot Munin, ki so ga v preteklosti uporabljali za iskanje potopljenih razbitin letal, zdaj pa je njegova naloga raziskati globine skrivnostnega jezera, katerega dno je prepredeno s kamni in strminami.

Če se sprašujete, o čem je v filmu šlo, verjetno ne boste presenečeni: neka ženska prosi Sherlocka Holmesa, naj poišče njenega izginulega moža. Iskanje ga pripelje do jezera Loch Ness in soočenja s pošastjo. V filmu se nato izkaže, da je pošast v resnici podmornica.

Deli s prijatelji