V JOKU

VIDEO: Novinarja o nedolžni šali, ki se je spremenila v tragedijo

Objavljeno 10. december 2012 13.14 | Posodobljeno 10. december 2012 13.15 | Piše: P. J.

Kaj se bo zgodilo z njima, ni povsem jasno.

Zdaj jima je žal.

MELBOURNE – »Šlo je za nedolžno šalo, ki se je končala tragično. Klic je bil za naju povsem rutinski, pričakovala sva, da bodo klic prekinili in da bo prevezan na oddelek za pritožbe,« sta v ekskluzivnem intervjuju dejala novinarja, ki sta se izdajala za kraljico Elizabeto II. in princa Charlesa. Mel Greig in Michael Christian zdaj prejemata tudi grožnje s smrtjo.

Nista še dojela, kaj se je zgodilo

»Mislila sva, da bo klic trajal 30 sekund. Ideja se je zdela tako neumna, da sva mislila, da je že vsaj 100 ljudi pred nama poklicalo v bolnišnico,« je dejala vidno pretresena in šokirana novinarka. »Prepričana sva bila, da bodo slušalko odložili. Tako tragičnega izida ni nihče predvidel.«

Da je sestra, ki je razkrila informacije o počutju Kate Middleton, storila samomor, sta zvedela istočasno. »To je bil najhujši telefonski klic, ki sem ga prejela v svojem življenju,« je v joku dejala Mel. »Še vedno skušam dojeti, kaj se je zgodilo. Skrušen sem in globoko sočustvujem z družino in z vsemi, ki so vpleteni. Zelo nama je žal. Upam, da prejemajo dovolj podpore, ki jo v tem trenutku potrebujejo,« je v joku dejal Michael.

Potegavščina, ki je vzela življenje

»Ne mine niti trenutek, da ne razmišljava o tem,« je dejala novinarka. »Takšni klici se dogajajo vsak dan po vsem svetu in nihče ni pomislil, da bi se to lahko zgodilo. Norčevati sva se želela iz svojih neumnih naglasov in neumnega obnašanja, ne pa užaliti sestre in vojvodinje.«

Povedala sta, da sta kot novinarja opravila le klic. Ko je bil klic posnet, je bila zadeva prepuščena drugim. Pravita, da nista odločala o tem, ali bo posnetek objavljen in predvajan. Novinarka je dejala tudi, da sploh ne razmišlja o tem, da bi še kdaj delala na radiu. 

Deli s prijatelji