POPLAVE

VIDEO: Nočni potop, na ulicah pol metra vode

Objavljeno 15. oktober 2015 11.52 | Posodobljeno 15. oktober 2015 10.57 | Piše: Ma. F.

Tudi Hrvaško je zajelo močno deževje, ki povzroča številne nevšečnosti. Potop se doživeli na območju Šibenika, kjer je voda na cestišče naplavila težke kamnite kocke.

ŠIBENIK – Močno deževje, ki je včeraj vztrajalo ves dan, je potopilo Vodice, piše 24sata. Na ulicah je do pol metra vode, poplavljeni pa so tudi številne hiše in gostinski objekti.

Nevšečnosti je vreme povzročilo tudi prebivalcem Šibenika, kjer je voda na cestišče naplavila težke kamnite kocke.

»Enostavno vam ne moremo povedati, koliko klicev za intervencijo smo prejeli. Vsako sekundo nam je zvonil telefon, največkrat zaradi črpanja vode,« so za 24sata povedali v hrvaškem klicnem centru.

O poplavah poročajo tudi z otoka Žirje, kjer je voda vdrla v številne domove. Tudi otok Murter se bori z naraslimi vodami.

Številne težave povzročajo tudi prekinitve električne energije.

V poplavah v Italiji umrle tri osebe

Italijo so včeraj zajele močne padavine in poplave, ki so zahtevale tri smrtne žrtve. Najhuje je bilo v deželah Abruci in Lacij v osrednji Italiji, kjer so poplavljene številne hiše. Tudi v bližini Rima je reka Aniene prestopila bregove. Padavine z neurjem v večini predelov Italije pričakujejo tudi danes.

Deževje je bilo usodno za 40-letnika, ki je zaradi slabega vremena z vozilom zapeljal v jarek, na 51-letno žensko se je zrušil zid, nekega moškega pa je v poplavljeni kleti njegove hiše udarila strela.

 
 
Poplava u Šibeniku

Vanjski večeras

Posted by ŠibenikIN on 14. oktober 2015
 
 
 
Kamenje

Večeras kod Gospe vanka grada

Posted by ŠibenikIN on 14. oktober 2015
 
 

 

 

Deli s prijatelji