ŠKANDALOZNO

VIDEO: Najstnico prisilili v poroko s 30 let starejšim moškim

Objavljeno 17. september 2015 12.14 | Posodobljeno 17. september 2015 12.14 | Piše: E. C.

Škandal, o katerem razpravlja vsa Rusija, kaže, kako pomanjkljiva je zakonodaja v Čečeniji.

ČEČENIJA – Še pred nekaj tedni nihče ni vedel, kdo je šolarka Louisa Golabijeva iz Čečenije. Potem pa se je 17-letnica na svoj rojstni dan poročila s 30 let starejšim moškim. Nažud Gučigov je polkovnik v policiji. Moški, ki predstavlja avtoriteto v svoji državi, ima toliko let kot oče dekleta, ki je ves čas poroke imelo hladen in žalosten izraz na obrazu.

Louisa Golabijeva je njegova druga žena, kljub temu da je v Rusiji poligamija prepovedana. Iz tega lahko sklepamo, da Čečenija ravna proti svojim zakonom. Ramzan Kadirov, vodja republike, je odločil, da se bo poroka zgodila, in se tudi je. 

Ena od Louisinih prijateljic je na družbenem omrežju zapisala: »On je poročen in ima otroke. Ona je mlajša od njegovih otrok. Ženske v Čečeniji so nemočne, nihče jim ne pomaga.«

Fanta močno pretepli

Louisa je svojemu novemu možu povedala, da ima fanta, a to ni bilo pomembno. Še več, rekli so ji, da so njenega fanta močno pretepli, poroča Express.hr.

Ruski blogerji so se jezno odzvali, da je polkovnik mlado dekle na silo spravil v svojo posteljo. Lokalna aktivistka, Keda Saratova, se je z njim sestala nekaj dni pred poroko. Rekla je, da ni govoril o ljubezni, kajti po njegovih besedah so organizirane poroke v Čečeniji nekaj vsakdanjega.

Oglejte si njuno poroko.

Deli s prijatelji