KOT V FILMU

VIDEO: Murter: 58-letnica z avtom preskočila dvignjen dvižni most

Objavljeno 30. september 2014 12.09 | Posodobljeno 30. september 2014 13.14 | Piše: STA, S. U.

»Pognala se je s hitrostjo najmanj 80 kilometrov na uro z otoka proti kopnemu.«

MURTER – Hrvatica iz Šibenika je danes kot v filmu z avtomobilom preskočila že nekoliko dvignjen dvižni most na otok Murter. Kot je povedala tiskovna predstavnica šibeniške policije Marica Kosor, je Šibeničanka polet preživela brez poškodb, so jo pa na koncu kaznovali zaradi prometnega prekrška.

Most v kraju Tisno na Murterju dvignejo dvakrat dnevno – ob 9. in 17. uri, da ladjam omogočijo plutje skozi tišnjanski kanal.

Okoli 9. ure davi, ko je bil most že dvignjen najmanj meter in pol, se 58-letna voznica s svojim peugeotom ni ustavila pred rdečo lučjo na semaforju, ampak se je pognala mimo zapornice in poletela proti kopnemu.

»Pognala se je s hitrostjo najmanj 80 kilometrov na uro z otoka proti kopnemu. Ustavila se je šele pred gostinskim lokalom, v katerega se je nato tudi usedla. Grozljivo je udarilo, sprožile so se vse zračne blazine v avtu,« je dejala ena izmed prič za lokalni spletni portal Sibenik.in.

Krivo je bilo sonce?

Po vratolomnem skoku voznica ni imela nobenih poškodb. Policiji je dejala, da ni videla, da se most dviga, ker jo je zaslepilo sonce. Policisti so jo vseeno oglobili z 250 kunami kazni (33 evrov) zaradi prometnega prekrška.

V Tisnem trdijo, da ni bilo prvič, da je nekdo hotel privarčevati čas in se prepeljati čez most, medtem ko se je dvigoval, toda nihče tega še ni storil, ko je bil most že na tolikšni višini kot danes in s tako veliko hitrostjo.

Deli s prijatelji