SAMOZAVESTEN

VIDEO: Mož Melanije Trump šokiral z izjavo

Objavljeno 27. januar 2016 22.42 | Posodobljeno 25. januar 2016 10.10 | Piše: S. U.

Kampanja Donalda Trumpa temelji na dokazovanju moči, kar pa je, sodeč po anketah, številnim Američanom všeč.

NEW YORK – »Lahko bi stal sredi 5. avenije in koga ustrelil, pa vseeno ne bi izgubil nobenega volivca,« je še ena v nizu kontraverznih izjav republikanskega kandidata za naslednjega predsednika ZDA, Donalda Trumpa, sicer noža Slovenke Melanije Trump

A Trumpu je zelo težko zadati učinkovito kritiko. Njegova kampanja namreč ne temelji na politiki, temveč na dokazovanju moči, kar pa je, sodeč po anketah, številnim Američanom všeč. Tako v Iowi, kjer bodo 1. februarja prva strankarska zborovanja za izbiro predsedniških kandidatov, med republikanci zanesljivo vodi nepremičninski mogotec, med demokrati pa Bernard Sanders, ugotavlja zadnja javnomnenjska raziskava ameriške televizije CNN. Trump je prejel 37 odstotkov podpore republikanskih volivcev, ki se bodo verjetno udeležili zborovanj, teksaški senator Ted Cruz 26 odstotkov, floridski senator Marco Rubio 14 odstotkov, zdravnik Ben Carson pa šest odstotkov.

Trump je minuli teden v Las Vegasu dejal, da ga Cruz več ne skrbi, saj je zapravil svojo priložnost. Opozoril je, da ga v senatu nihče ni branil pred njegovimi napadi, in dodal, da takega predsednika, ki ne zna sklepati poslov, ne potrebujejo. Sam je podpore vodstva vesel, ker se je včasih treba pogajati in kaj postoriti.

Deli s prijatelji