VREMENSKE NEVŠEČNOSTI

VIDEO: Močno neurje zajelo Istro, najhuje v Rovinju

Objavljeno 10. februar 2016 20.03 | Posodobljeno 10. februar 2016 20.04 | Piše: STA, Ma. F.
Ključne besede: neurje Rovinj

Rovinjčane je zadelo neurje, kakršnega že dolgo niso videli.

ROVINJ – Močna nevihta z dežjem je danes zajela zahodno obalo hrvaške Istre, najhuje pa je bilo v Rovinju, poročajo hrvaški mediji. Ulice v starem mestnem jedru so bile tudi pol metra pod vodo, območje mesta ob morju pa je bilo zaradi večmetrskih valov poplavljeno. O morebitnih žrtvah ne poročajo.

Rovinjčane je zadelo neurje, kakršnega že dolgo niso videli. Večji del mesta je bil brez elektrike, poškodovanih je več deset avtomobilov. Voda je poplavila številne poslovne prostore, so sporočili iz istrskega centra državne uprave za zaščito in reševanje v Pazinu. Priče so povedale, da so imeli v kletnih prostorih tudi do 30 centimetrov vode. Na pomoč so priskočili tudi gasilci.

Hrvaška policija je potrdila, da so mnogi avtomobili ostali ujeti v vodi, ki je preplavila parkirišča in ulice. Zaradi močnega zahodnega in severozahodnega vetra, ki je pihal s hitrostjo do 75 kilometrov na uro, je bilo ob obali v Rovinju videti celo petmetrske valove.

Najmočnejše udare vetra, tudi do 100 kilometrov na uro, pa so zabeležili v Pulju. Puljčanom so svetovali, naj hodijo po mestnih ulicah, saj so s propadajočih hiš padali kosi fasade, je poročal istrski novičarski portal Ipress.hr.

 

 

Deli s prijatelji