PELJEŠAC

VIDEO: Močan dež poplavil Trstenik, napovedane nove padavine

Objavljeno 12. oktober 2015 14.36 | Posodobljeno 12. oktober 2015 14.36 | Piše: STA, S. U.

Po požarih še poplave.

TRSTENIK – Močan dež, ki je minuli konec tedna zajel jug Dalmacije, je največ težav povzročil prebivalcem polotoka Pelješac. Voda je poplavila večino stanovanjskih hiš v kraju Trstenik, dodatne preglavice pa so povzročili plazovi, ki so zasuli nekatere lokalne ceste. Poplave so tudi posledica poletnih katastrofalnih požarov, v katerih je zgorelo precej gozda.

Od nedelje poskušajo očistiti tudi blato in mulj, ki so ju nanesle poplave, poroča lokalni portal dubrovniknet.hr. Med drugim so plazovi pri Trsteniku uničili tudi eno najlepših plaž na Pelješcu ter zaprli glavno cesto na polotoku med Stonom in Orebićem.

Največ težav povzroča kanal 

Največjo težavo pomeni kanal v Trsteniku, ki ne more sprejeti veliko vode, poplave pa je povzročil tudi betonski most pri ustju kanala v morju, ki so ga zaprli veje dreves in kamenje. Voda je zaradi tega poplavila hiše na obeh straneh kanala.

Na terenu so vse komunalne službe občine Orebić, vendar nimajo dovolj mehanizacije, s katero bi lahko pospešili sanacijo območja.

Medtem vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo nove padavine, domačini pa poskušajo sami zgraditi nasipe, da bi preprečili novo škodo.

Deli s prijatelji