NAPETO

VIDEO: Migranti na silo čez ograjo, policija uporabila solzivec

Objavljeno 29. februar 2016 13.51 | Posodobljeno 29. februar 2016 13.51 | Piše: STA, Mo. S.

Ob grško-makedonski meji je v prenapolnjenem taborišču po zadnjih poročilih okoli 7000 migrantov.

ATENE – Več sto obupanih migrantov je danes poskušalo prebiti ograjo na grško-makedonski meji blizu kraja Idomeni. Makedonska policija je v odgovoru uporabila solzivec in šok granate, migranti pa so se bili nato prisiljeni umakniti nazaj, poročajo tuje tiskovne agencije.

Več sto ljudi, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP naj bi šlo za Iračane in Sirce, med njimi pa naj bi bili tudi ženske in otroci, je na žičnato ograjo pritisnilo, ker naj bi se med njimi razširile govorice, da je Makedonija znova odprla mejo. Te govorice so grški obmejni policisti za nemško tiskovno agencijo dpa zanikali.

Podrli del ograje

Migranti so ob navalu na žico, ki jo je na meji postavila Makedonija, vzklikali Odprite meje!, nekaterim pa jim jo je uspelo delno podreti, kažejo posnetki grške televizije. Makedonski policisti so se medtem na drugi strani trudili ograjo podpreti, ob tem so uporabili solzivec in šok granate.

Migranti so se bili zato prisiljeni umakniti. Za zdaj ni poročil o poškodovanih ali aretiranih, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug. Grška policija se je v dogajanju menda držala ob strani.

Ob grško-makedonski meji je v prenapolnjenem taborišču po zadnjih poročilih okoli 7000 migrantov. Taborišče, ki ga je v obmejni vasi Idomeni postavila Grčija, je sicer namenjeno 2000 ljudem.

Po navedbah grške policije je ponoči pot proti severu skozi Makedonijo lahko nadaljevalo 305 ljudi. Od 4. ure zjutraj je meja zaprta.

Deli s prijatelji