GANLJIVO

VIDEO: Med porodom: mama zase izbrala smrt in za sina življenje

Objavljeno 23. november 2014 12.00 | Posodobljeno 23. november 2014 12.09 | Piše: T. L.

Namesto praznovanja je družino zajela nepojmljiva žalost: Karisa je brez omahovanja za sina žrtvovala življenje.

Fotografija je simbolična.

Karisa Bugals (34) iz ameriškega Kolorada je umrla, da je rešila življenje svojemu nerojenemu sinu. Za Kariso in moža Wesa bi moral biti 3. november najlepši dan na svetu: Karisa je dobila popadke in z Wesom bi morala v drugo postati starša. Po hčerki sta pričakovala še sina, pa vendar se je dan veselja spremenil v dan, ki ga družina ne bo nikoli pozabila.

Kariso so sprejeli v bolnišnico, kjer so ji zdravniki diagnosticirali embolijo s plodovnico. Nenadna zamašitev žile v pljučih s plodovnico je sicer redek zaplet, ki pogosto lahko povzroči smrt porodnice. Zaradi embolije so se srčni utripi nerojenega Karisinega sina dramatično zmanjšali, njegovo splošno stanje pa slabšalo. Zdravniki mamici veliko možnosti niso dali: ali bi preživela porod, kar bi pomenilo smrt sina, ali pa tvegani carski rez, ki ga sama najverjetneje ne bo preživela. In Karisa ni omahovala niti sekunde: takoj se je odločila za carski rez.

Kmalu po rojstvu sina Declana Jaya Bugalsa je Karisa izgubila zavest. Ko so jo peljali na oddelek za intenzivno nego, je imela še ravno toliko časa, da je vprašala: »Koliko tehta?« Declan Jay je popolnoma zdrav, ob rojstvu pa je tehtal 3,15 kilograma. 

Da je tragedija še toliko večja, bi morala Karisa in Wes le dan po porodu praznovati osmo obletnico poroke. Namesto praznovanja pa je družino zajela nepojmljiva žalost in vdovec Wes bo zdaj sam vzgajal dva otroka. Že danes se sprašuje, kako bo Declanu pojasnil, da je njegova mama umrla, ker je želela, da on živi. 

Deli s prijatelji