VRTOGLAVI DOBITEK

VIDEO: Loterijska rekorderja spet v službi

Objavljeno 24. januar 2016 22.45 | Posodobljeno 24. januar 2016 22.45 | Piše: E. B.

Njuno življenje se ne bo spremenilo, zatrjujeta zakonca Robinson.

MUNFORD – Konec minulega tedna sta se zapisala v loterijsko zgodovino z rekordnim dobitkom, no, tretjino zajetnega kolača, vrednega skoraj poldrugo milijardo, vendar zatrjujeta, da se njuno življenje po vrtoglavem dobitku ne bo bistveno spremenilo.

John in Lisa Robinson iz Munforda v zvezni državi Tennessee sta se na izpostavi Powerballove loterije v Nashvillu odločila za enkratno izplačilo (ne pa obročno in večletno), tako sta zdaj bogatejša za tristo milijonov evrov: z denarjem bosta z lahkoto odplačala hipoteko za svoj skromni dom, vreden 130.000, in hčerkina študentska posojila, naznanila pa sta že, da bosta darovala pediatrični kliniki v domačem kraju. In, šokantno za marsikoga, službe ne bosta obesila na klin, in če sta zares držala besedo, sta danes oba zgledno na delovnem mestu! 
»Le zakaj bi dala odpoved? Tam delava skoraj vse življenje, ne bi imelo smisla,« sta pojasnila Robinsonova in obnovila zgodbo o neverjetni zmagi. Ta bi jima skorajda ušla, če ne bi 53-letna Lisa, administratorka na dermatološki kliniki, vztrajala, da mož na poti domov kupi nekaj lističev. »Ni se mi ljubilo ustavljati, bil sem utrujen,« pripoveduje John, ki je vendarle popustil na ženino prigovarjanje in se ustavil v živilski prodajalni. Kupil je štiri lističe, jih doma izročil Lisi in šel spat – toda naspal se ni, kajti nekaj ur pozneje ga je žena s kriki prebudila, češ naj še on preveri številke. 
»Nisem hotel verjeti, dokler niso na jutranjih poročili naznanili, da je eden od srečnežev doma v Munfordu. In ko so to sporočili, so pokazali še trgovino, v kateri sem kupil lističe, potem sva se pa odločila, da za nasvet, kako naprej, prosiva najinega odvetnika,« je povedal 58-letni John, nekdanji vojaški pilot, zdaj pa inženir, ki je veselo novico najprej zaupal starejši hčerki Tiffany. Ta zdaj srčno upa, da bo starše prepričala, naj ji končno kupijo konja.

Zapravljanje še na misel ne prude

Toda Lisi in Johnu, ki imata še hčer Eileen, zapravljanje še na misel ne pride; ne načrtujeta niti selitve, ker pač ne vidita potrebe, da bi iskala novi dom. In tega so veseli tudi sosedje, ki zakonca opisujejo kot izjemno prijetna in zanesljiva, v prihodnjem obdobju jima bodo po potrebi pomagali tudi odganjati radovedneže, ki bi jih utegnila zanimati loterijska zmagovalca. »Sreča je doletela izjemno družino, zelo sem vesela in jima privoščim iz srca. Vedno sta pozorna do mene, saj živim sama,« je pojasnila še ostarela soseda.

Druga dva lističa sta zadela v Chino Hillsu v Kaliforniji in Melbourne Beachu na Floridi, a srečna zmagovalca se loterijskim uradnikom še nista oglasila, za unovčitev imata od žrebanja 180 dni časa. 

Vir: youtube

 

Deli s prijatelji