INCIDENT

VIDEO: Laži ali zablode? Slovenski zet Trump v središču novega škandala

Objavljeno 30. marec 2016 14.26 | Posodobljeno 30. marec 2016 14.26 | Piše: T. L.

Donalda ne prepričajo niti objavljeni policijski posnetki: prav ima on in nihče drug, twitter pa uporablja za obračunavanje z nasprotniki.

Melania je spregovorila, vsem pa to ni bilo všeč.

NEW YORK – Predsedniško kampanjo kontroverznega milijarderja Donalda Trumpa, ki je v Sloveniji bolj znan kot mož Sevničanke Melanie Trump, je zaznamoval nov škandal. Donald sicer zdaj ni bil neposredno vpleten v zaplet, je pa bil vodja njegove volilne kampanje Corey Lewandowski

Lewandowskega je namreč v torek floridska policija aretirala zaradi fizičnega napada na novinarko Michelle Fields, vložena pa je že tudi obtožnica. 

Zdaj že nekdanja novinarka portala Breitbart Michelle Fields je namreč vložila prijavo proti Lewandowskemu potem, ko jo je v začetku marca na Trumpovem shodu v Jupitru na Floridu zagrabil za ramo, medtem ko je skušala Trumpu zastaviti vprašanje. Novinarka trdi, da jo je Lewandowski skoraj vrgel na tla, po njegovi intervenciji pa da so na njeni roki ostale modrice. 

Kdo ima privide? Policija objavila posnetek

Trump in Lewandowski sta zanikala obtožbe, Lewandowski pa je trdil, da se incident ni zgodil in da Fieldsove ni nikoli srečal. Njegove izjave pa je demantirala kar floridska policija, ki je objavila posnetek varnostne kamere, na kateri je incident zabeležen. Ob pogledu posnetka naj si sodbo ustvari vsakdo sam.

Trump z vsemi topovi nad novinarko

Trump pa je po svoji stari navadi prek twitterja začel pravo vojno zoper novinarko in v torek objavil vrsto zapisov.

Trdil je, da posnetki kažejo, da se ni nič zgodilo in da se je novinarka dvakrat dotaknila njega. Naj zaradi tega vloži prijavo zoper njo? »Zmagovalna tiskovna konferenca je končana. Zakaj ji je dovoljeno, da me grabi in kriči vprašanja?« je zapisal Trump.

»Zakaj se me ta novinarka dotika, ko zapuščam dvorano? Kaj je v njeni roki?«

 

Trump je nato na twitterju še zapisal, naj si ljudje preberejo izjave novinarke, ki jih je o incidentu objavila pred objavo policijskega posnetka. Fieldsova pa mu ni ostala dolžna. Trumpu je na twitterju odgovorila: »Zato ker se moja zgodba ni spremenila. Resno, nehajte lagati.«

Fieldsova je na twiterju tudi objavila fotografijo, na kateri je opazna modrica. Modrica je nastala zaradi siline intervencije Lewandowskega.

Ni bilo prvič: Trumpov vodja kampanje zagrabil protestnika

Incident s Fieldsovo pa ni edini telesni stik, ki si ga je privoščil Lewandowski (očitno deluje tudi torej kot pravi telesni stražar). Kamere so ga (znova) ujele, ko je na shodu 19. maja v Tucsonu v Arizoni za ovratnik zagrabil enega od protestnikov. 

Deli s prijatelji