NOVA RAZKRITJA

VIDEO: Kopilota Lubitza posneli med letenjem

Objavljeno 30. marec 2015 10.24 | Posodobljeno 30. marec 2015 10.24 | Piše: Mo. S.

Zadnja razkritja kažejo, da so potniki tragičnega airbusa 320 več kot pet minut kričali, preden je letalo trčilo v gore.

Mladi Lubitz se uči leteti.

BERLIN – Številni svojci, prijatelji in znanci žalujejo za žrtvami torkove tragične letalske nesreče, ki jo je po vseh dozdajšnjih podatkih zakrivil kopilot Andreas Lubitz. V trčenju sredi gora je umrlo vseh 150 ljudi na krovu, na dan pa dnevno prihajajo nove podrobnosti nesreče, ki jo bomo gotovo pomnili še dolgo.

Posnetek mladega in navdušenega učenca

Na splet je zdaj pricurljal posnetek, v katerem glavno vlogo igra prav Lubitz, ki je bil takrat (leta 2007) star rosnih 20 let. Posnetek prikazuje mladega učenca, ki uživa in se smeje ob učni uri letenja v Nemčiji. Tuji mediji poročajo, da so bili to njegovi letalski začetki, zanimivo pa je, da je že takrat vzel polletni bolniški dopust, nato pa se je vrnil med oblake in postal kvalificirani pilot. Prvi let pri Lufthansi je opravil leta 2013, skupaj pa naj bi bil opravil več kot 600 ur letenja.

Oglejte si posnetek:

Po zadnjih podatkih je Lubitz kot kopilot na usodnem letu zapahnil vrata, da se pilot ni mogel vrniti v kabino, v javnosti pa je vse več informacij tudi o njegovem zasebnem življenju, v katerem se je soočal z različnimi, zlasti pa duševnimi težavami. Preiskovalci domnevajo, da je svoje težave hotel skriti pred drugimi, zlasti pa svojimi nadrejenimi in kolegi v službi.

Zadnja razkritja kažejo tudi, da naj bi potniki tragičnega airbusa 320 več kot pet minut kričali, preden je letalo trčilo v gore ...

Deli s prijatelji