IGRALCI

VIDEO: Kako so šaljivci prevarali vso državo

Objavljeno 25. maj 2016 14.29 | Posodobljeno 25. maj 2016 14.29 | Piše: STA, A. L.

Babica, ki krade kolo, je bila igralka.

ZAGREB – Posnetek nadzorne kamere, na katerem starejša gospa krade kolo pred lokalom v Novem Zagrebu, je bil narejen za potrebe satiričnega portala News bar, poročajo hrvaški mediji. News bar je namreč objavil nov posnetek, na katerem je lastnik kolesa »tatico« prijel, konča pa se z oglasom za eno od zavarovalnic.

Goran Šimecki je v začetku tedna hrvaškim medijem ponudil posnetek, za katerega je trdil, da dokazuje, da je njegovo gorsko kolo ukradla starejša gospa, medtem ko je bil na popoldanski kavi. Na posnetku nadzorne kamere lokala je videti starejšo gospo, ki se je ustavila pri kolesu, uničila ključavnico in ga odpeljala. Video so objavili nekateri vodilni spletni portali na Hrvaškem, denimo Index, Jutarnji list in RTL. Hrvaški mediji so objavili tudi poziv bralcem, naj pomagajo vrniti kolo pravemu lastniku.

Video kraje najdete na povezavi Nevarna babica: ukradli so mu kolo, nato pa šok.

Ustavili so ga

Televizija RTL je v ponedeljek objavila celo prispevek, v katerem je njihov reporter z žago poskusil prežagati ključavnico na svojem kolesu sredi belega dne blizu glavne železniške postaje v Zagrebu, da bi videli odzive ljudi. Na glavi je imel kapuco in očala, a je žagal celih 10 minut, preden so ga ustavili nekateri mimoidoči.

Kot so dodali v prispevku, so lani hrvaški policiji prijavili več kot 1400 tatvin koles, uspešno pa so rešili 380 primerov.

Krajo koles na Hrvaškem pogosto ujamejo nadzorne kamere, posnetke pa objavljajo tudi na spletu, kjer lastniki prosijo za pomoč.

K večji previdnosti poziva tudi hrvaški sindikat kolesarjev, nekatere zavarovalnice pa ponujajo posebno zavarovanje koles v primeru kraje.

Deli s prijatelji