LAŽI IN UMORI

VIDEO: Je to Putin skrival, ker sicer ne bi postal predsednik?

Objavljeno 03. avgust 2015 12.55 | Posodobljeno 03. avgust 2015 12.59 | Piše: S. U.

Govorice in dokazi, da je ruski predsednik spremenil življenjepis in zanikal obstoj biološke matere, ne pojenjajo.

MOSKVA – Nemški časnik Zeit je objavil članek o skrivnostnih devetih letih zgodnjega otroštva ruskega predsednika Vladimirja Putina, za katere se govori, da jih je šef Kremlja preživel v Gruziji in ne v Rusiji. Mnogi namreč menijo, da je Putin, takoj ko je prišel na čelo ruske obveščevalne službe, spremenil svoj življenjepis in zanikal obstoj biološke matere, da med prvo predsedniško kampanjo ne bi bil predstavljen kot nezakonski otrok, ki je odrasel v Gruziji.

Omenjeni časnik še dodaja, da so zgodbe natančne in da Putin morda nikoli ne bi postal ruski predsednik, če bi bile prej predstavljene javnosti. Izpostavljenih je nekaj ključnih datumov v tej zgodbi.

Izgubljeni sin, januar 2000: Izpostavljene so zgodbe o Veri Putin, ki je domnevnega sina Vladimirja ponovno prepoznala, ko ga je leta 1999 opazila na televiziji. Volodja ali ljubkovalno Vova je menda v gruzinski vasi Metehi z njo živel od drugega do desetega leta starosti, ko ga je oddala svojim staršem, ki so živeli v ruskem mestu Očer.

Izidi volitev, marec 2000: Po razglasitvi zmagovalca volitev so gruzijski mediji objavili zgodbo o pravi Putinovi materi. Pripravljali so tudi dokumentarec, a se je ruska vlada hitro odzvala in ustavila kakršno koli nadaljnje predvajanje.

Šolski dnevi, september 1960: Dokumenti v letih 1959 in 1960 dokazujejo, da je v šolo v vasi Metehi res hodil gruzinski deček po imenu Vladimir Putin. 

image

Umor, oktober 2000: Italijanski novinar, ki je bil umorjen v drugi čečenski vojni, Antonio Russo, se je menda tik pred smrtjo zanimal za življenje Vere Putin.

Vzorec krvi, februar 2015: Izpostavljena je zgodba, kako sta neznanca prišla na dom Vere Putin in ji na silo odvzela vzorec krvi. Verina družina je prepričana, da je to storila ruska tajna služba. Ugotovitve niso bile nikoli razkrite.

Edina slika, marec 2015: Objavljena je bila edina fotografija triletnega Vladimirja Putina, ki je KGB ni uničil.

image

 

 

 

Deli s prijatelji