VOJNA V SIRIJI

VIDEO: Isis na kolenih? Ruski lovci so jim sesuli skladišča orožja

Objavljeno 15. oktober 2015 20.45 | Posodobljeno 15. oktober 2015 20.45 | Piše: S. U.

Napadi so bili usmerjeni na desetine Isisovih baz v sirskih provincah Alep, Hama, Idlib in Deir ez Zur.

MOSKVA – Ruska letala so v zadnjih 24 urah izvedla 41 letov, od katerih je bilo kar 40 napadov na teroristične skupine v Siriji. Napadi so bili usmerjeni na desetine Isisovih baz v sirskih provincah Alep, Hama, Idlib in Deir ez Zur, piše britanski Express. Ruski napadi na samooklicani kalifat so se začeli v začetku oktobra. Tiskovni predstavnik ruskega ministrstva za obrambo General Igor Konašenkov je medtem že dejal: »Uničena so skladišča, kjer so teroristi opremljali svoja vozila z eksplozivom, ki se uporablja pri samomorilskih napadih.«

Medtem pa je ruski predsednik Vladimir Putin okrcal Washington zaradi »nekonstruktivne drže« glede Sirije, potem ko so ZDA zavrnile sprejem ruske delegacije, kjer naj bi razpravljali o sodelovanju v Siriji. Obenem je dodal, da je Moskva še naprej pripravljena na pogovore. »Ne razumem povsem, kako lahko ameriški partnerji kritizirajo dejanja Rusije glede Sirije v boju proti mednarodnemu terorizmu, če zavračajo neposredni dialog na najpomembnejših področjih, kot je politična ureditev,« je povedal Putin v okviru svojega obiska v Kazahstanu.

image

Foto: Reuters

To je četrta generacija ruskih borbenih zrakoplovov

Po spletu je zakrožil tudi posnetek, ki prikazuje ruski borbeni zrakoplov SU-30SM četrte generacije, ki varuje ruske bombnike pred napadi Islamske države. 

 

Deli s prijatelji