ANOREKSIJA

VIDEO: Ima le 18 kilogramov: Potrebujem vašo pomoč, da preživim

Objavljeno 21. maj 2015 22.03 | Posodobljeno 21. maj 2015 14.56 | Piše: Mo. S.

Začelo se je z željo, da izgubi zgolj nekaj kilogramov, čez rob pa so jo pahnili izguba službe in boleči spomini.

Racheal Farrokh iz južne Kalifornije tehta samo 18 kilogramov in potrebuje pomoč. Zaradi svojega stanja je na robu smrti, a v bolnišnicah je ne sprejmejo.

Stara je 37 let in že več let trpi za anoreksijo. Prišlo je tako daleč, da tehta skromnih 18 kilogramov, nima dovolj moči niti za osnovno gibanje, v bolnišnicah pa jo zavračajo, ker je presuha za zdravljenje in ji zato ne morejo več pomagati. Zaradi anoreksije ji grozita odpoved srca in jeter, prestala je tudi že transfuzijo, poroča Daily Mail.

Na posnetku prosi za pomoč

Zaradi zavrnitev je ustvarila ganljivi posnetek, na katerem išče pomoč. »Potrebujem vašo pomoč, sicer nimam možnosti za preživetje,« pove in doda, da si zelo želi ozdraveti. »Če lahko naredite kar koli, da mi rešite življenje …« hlipa Racheal.

Opiše pa tudi dolg boj proti zahrbtni bolezni. Začelo se je z željo, da izgubi zgolj nekaj kilogramov, čez rob pa so jo pahnili izguba službe in boleči spomini. Nadzora nad hujšanjem ni bilo več, zdaj pa si želi spet postati močna in neodvisna ženska, kot je nekoč že bila.

Mož ji stoji ob strani

Njen mož Ron je dal odpoved v službi, da je lahko ves čas ob njej. Pravi, da je v državi le ena bolnišnica, ki je specializirana za bolnike s tako majhno telesno težo. »Skupaj sva že več kot 10 let. Če ji ne bomo pomagali, ni več upanja za njeno okrevanje,« je povedal.

Deli s prijatelji