PO POTRESU

VIDEO: Grozljivo: tako jih je pod sabo pokopal snežni plaz

Objavljeno 27. april 2015 10.40 | Posodobljeno 27. april 2015 10.31 | Piše: T. L.

Potres je sprožil plazove v Himalaji. Eden od alpinistov je s kamero ujel trenutek, ko je snežni plaz zasul njihov alpinistični tabor.

KATMANDU – Po zadnjih podatkih je v najhujšem potresu, ki je v zadnjih 80 letih prizadel Nepal, umrlo 3218, več kot 6500 pa jih je poškodovanih. Da pa to še zdaleč niso končne številke, se bojijo reševalci, ki še vedno iščejo preživele. Kot smo poročali včeraj, je slovensko zunanje ministrstvo sporočilo, da se dva Slovenca še nista javila domačimimage. Na najnovejše podatke še čakamo. 

Naj spomnimo, potres magnitude 6,7, z epicentrom 60 kilometrov vzhodno od Katmanduja (in le dan po uničujočem potresu z močjo 7,9 po Richterjevi lestvici) je v nedeljo v panični beg pognal veliko ljudi. 

Zasut alpinistični tabor

Potresi so sprožili tudi plazove v Himalajskem pogorju. Poročali smo, da je za posledicami potresa umrl eden vodilnih pri Googluimage. Potres je sprožil še plaz na kraljici gora, Mount Everestu, ki je pod seboj pokopal del baznega tabora, pri čemer je umrlo najmanj 18 ljudi.

Na spletu se je pojavil posnetek alpinista Josta Kobuscha, ki je ujel trenutek, ko je plaz zasul alpinistični tabor. Na pretresljivem posnetku je mogoče videti, kako se snežni plaz vali proti kameri in kako alpinisti poskušajo rešiti življenja zasutih kolegov.

Deli s prijatelji