TEHNIČNE TEŽAVE

VIDEO: Grozljivka na letu: Dragi potniki, začnite moliti ...

Objavljeno 28. junij 2017 12.31 | Posodobljeno 28. junij 2017 12.31 | Piše: S. U.

»Spali smo. Po uri in 15 minutah leta sem zaslišal močan udarec. Letalo se je začelo tresti in to je trajalo vso pot nazaj. Bilo je strašno,« je dejal eden izmed 359 potnikov.

PERTH – Airbus A330-300 s 359 potniki letalske družbe AirAsia X je v nedeljo letel iz avstralskega Pertha proti Maleziji, a se je moral kmalu vrniti v Perth, potem ko se je letalo nenadoma začelo tresti, po besedah družbe zaradi »tehničnih težav«.

Tiskovni predstavnik letališča v Perthu je temu dodal, da je bil za težave kriv motor in da je letalo po pristanku kasneje uspešno poletelo zastavljenemu cilju naproti, poroča CNN

»Spali smo. Po uri in 15 minutah leta sem zaslišal močan udarec. Letalo se je začelo tresti in to je trajalo vso pot nazaj. Bilo je strašno,« je za CNN povedal potnik Damien Stevens. Po besedah Stevensa je pilot prosil potnike, naj dvakrat pomolijo. Poleg tega jim je bilo ob pristajanju rečeno, naj se pripravijo za silovit udarec. Nič od tega se ni zgodilo, Stevens pa je bil navdušen nad pilotom, ki se je po pristanku rokoval z vsemi potniki.

Na družabnih omrežjih so že na voljo posnetki, ki razkrivajo, kako se je v kabini vse treslo med letom. »Mislil sem, da bom umrl,« je zapisano pod objavo nekega posnetka na instagramu.

Kaj je bil vzrok tehničnih težav Rolls-Royceovega motorja, še ni znano.

 

Deli s prijatelji