OBJEM

VIDEO: Ganljivo: po 25 letih objel svojega rešitelja

Objavljeno 04. maj 2015 10.33 | Posodobljeno 02. maj 2015 22.07 | Piše: E. B.
Ključne besede: Robert Barton

Ko je bil star komaj štiri ure, mu je policist rešil življenje.

SANTA ANA – Komaj štiri ure je bil na svetu Robert Barton, ko ga je za smetnjakom v Santa Ani odkril policist: Michael Buelna je bil sprva prepričan, da za zabojnikom sliši mijavkanje, in bi skorajda že krenil naprej, ko je vendarle sklenil pokukati. In na tleh je, ovitega zgolj v odejico, uzrl novorojenčka, ki pa je onemogel prav takrat nehal dihati.

Zdaj upokojeni mož postave je otročka z umetnim dihanjem priklical nazaj v življenje, zgodba, ki se je začela pred 25 leti, pa je pred dnevi dobila ganljiv epilog. Robert in njegov odrešitelj sta se po četrt stoletja končno spoznala. »Bilo je 21. novembra 1989,« se spominja Buelna. »Zagledal sem dojenčka, negibnega. Še vedno se ga je držala popkovina, bil je še ves svež od poroda, nanj so se lepili blato in smeti. Vzel sem ga v naročje in mu malce pihnil v usta, da je zadihal.« Otroka je poimenoval Adam: želel ga je posvojiti, a so socialne službe pozneje ocenile, da bo dečku bolje pri Elizabeth Barton in Danielu Fernandezu.

Prav zakonca sta pred časom sprožila pobudo, da bi Robert spoznal in objel človeka, ki mu dolguje življenje, ganljivo snidenje pa so spremljali tudi ameriški mediji, ki so še poročali, da so fantovo mamo kmalu po tem, ko je Buelna rešil krute usode, izsledili in jo tudi obsodili na tri leta zapora. Toda Robert, ki je odraščal v ljubečem družinskem okolju, Sandri Diaz ne zameri. Ko je rodila, je bila namreč stara komaj 19 let, bila je brezposelna in samska, znašla se je v brezizhodnem položaju: »Rad bi jo spoznal, da končno sklenem to poglavje v življenju.«

In če se bo lotil iskanja izgubljene biološke matere, mu bo znova priskočil na pomoč Buelna: tudi njega je namreč v zgodnjem otroštvu zapustila mati. 

Deli s prijatelji