FILMSKA AKCIJA

VIDEO in FOTO: Tako so prijeli najbolj iskanega terorista v Evropi

Objavljeno 21. marec 2016 11.41 | Posodobljeno 21. marec 2016 14.04 | Piše: T. B.

Prstni odtisi na kozarcu, signal mobilnega telefona in dostava pice ... To je izdalo Abdeslama Salaha.

Končno le ujeli najbolj znanega ubežnika v Evropi. Foto: Reuters

Edini preživeli krivec za krvave napade v Parizu je bil vse do petka med najbolj iskanimi ubežniki v Evropi. Salah Abdeslam je belgijskim policistom povzročil kar nekaj preglavic. V noči napadov na Pariz se je namreč z avtomobilom vrnil v Bruselj, čez mejo so ga spustili, ker takrat še niso vedeli, za koga gre ... Mediji so poročali, da je iz Belgije pobegnil v Nemčijo. Krožila so tudi ugibanja, da se krvnik Parižanov nahaja v Maroku oziroma da se je vrnil v Sirijo. Toda Abdeslam Salah ni bil ne v Nemčiji, ne v Siriji in ne v Maroku. Ves čas se je nahajal v Bruslju – nekaj sto metrov od svojega doma. 

Preberite več o Abdeslamu.

Izdala ga je dostava hraneimage

Policisti so na pravo sled prišli šele v torek, 15. marca, ko so preiskali stanovanje, ki naj bi bilo skrivališče teroristov. Sicer je bilo prazno, so pa v njem našli prstne odtise najbolj iskanega evropskega begunca. Ko so pregledovali še posnetke kamer, so opazili Abdeslama, ki se je sprehajal po ulici, končno so izsledili tudi njegov telefon. Od takrat naprej so budno prežali na vsak njegov korak – prisluškovali so njegovim klicem, stanovanje so opazovali tudi iz zraka in postali posebej pozorni, ko je v zgradbo prispela ogromna dostava pice. To jih je napeljalo na misel, da se tam nekdo skriva. 

Čestital Obama

V petek so ga naposled le ujeli, kar sta še isti dan potrdila premier Charles Michel in francoski predsednik Francois Hollande. Za uspešno izpeljano akcijo jima je čestital tudi ameriški predsednik Barack Obama

Premier Michel je izjavil, da prijetje Abdeslama ni bilo srečno naključje, temveč plod trdega dela skoraj 400 kriminalistov in policistov.


Exclusivité iTELE: les nouvelles images de l... by ITELE

Deli s prijatelji