KONEC DRAME

VIDEO: Fantka, ki so ga starši pustili med medvedi, so našli

Objavljeno 03. junij 2016 18.37 | Posodobljeno 03. junij 2016 19.28 | Piše: STA, Mo. S.

Oče se je ob koncu iskalne akcije opravičeval in jokal.

Nesrečni fantek.

TOKIO – Sedemletnega japonskega dečka, ki so ga pogrešali skoraj teden dni in iskali v gozdu na severu Japonske, kjer prebivajo tudi medvedi, so danes našli živega. Dečka so že odpeljali k staršema, ki sta ga sicer za kazen želela le začasno pustiti samega v gozdu, a je nato izginil.

Nepoškodovanega in v dokaj dobrem zdravstvenem stanju so ga našli v vojaški bazi. Po poročanju medijev se je zatekel v eno od barak, kjer je imel na voljo pitno vodo, ko so ga našli, pa je nemudoma zaprosil za hrano. Vojaška baza, kjer so dečka našli, je približno 5,5 kilometra oddaljena od kraja, kjer je izginil.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik policije Tomohito Tamura, ga je našel vojaški častnik, ki je sodeloval na vojaških vajah. Dodal je, da deček ni imel nobenih vidnih zunanjih poškodb, sam pa se je predstavil kot Yamato Tanooka. Ko so ga odpeljali k očetu in mami, sta potrdila, da je njun sin, nato pa so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali v bolnišnico na preglede in opazovanje.

Očetovo opravičilo in solze

Oče dečka se je novinarjem pred bolnišnico opravičil, da je svojega sina pustil v gozdu v gorah. »Moja pretirana reakcija je sinu povzročila boleče dneve. Globoko se opravičujem ljudem v njegovi šoli, reševalcem in vsem, ki so imeli zaradi tega težave,« je še dejal oče in se posebej zahvalil reševalcem.

Sedemletnika so pogrešali od sobote, ko sta ga starša za kazen pustila v gozdu image. Na gorati cesti sta mu ukazala, da mora iz vozila, ker je v avtomobile in ljudi metal kamenje. Ko sta se po nekaj minutah vrnila, dečka več nista našla. Policiji sta najprej rekla, da se je izgubil med družinskim nabiranjem zelišč, kasneje pa priznala, da sta se zlagala.

Deli s prijatelji