UJET(A) V NAPAČNEM TELESU

VIDEO: Fantek si je želel odrezati svoj penis

Objavljeno 04. oktober 2012 09.46 | Posodobljeno 04. oktober 2012 09.48 | Piše: A. L.

Oče je besnel zaradi sinovega obnašanja, na koncu pa se je sprijaznil: »Imam hčerko.«

Danann Tyler je star devet let, od nekdaj pa si je želel biti – deklica. Hotel je imeti dolge lase, si oblačiti krilca in početi to, kar počno deklice. Ker pa je imel lulčka, so starši pričakovali in želeli, da bi se tudi vedel po fantovsko.

Danann: Znebil se ga bom

»Mislim, da bog ni zelo prijazen, ker me je naredil takšnega, kot sem,« je že pri štirih letih Danann kritiziral eno najvišjih avtoritet. Mati Sarah (39), učiteljica joge, in oče Bill (45), policist, takrat nista mislila, da gre za kaj hujšega, pa sta se močno uštela. V šoli si je namreč Danann s škarjami skušal odrezati penis: »Zagnali smo paniko,« je povedala mama. Na srečo mu dejanja ni uspelo izvesti, saj škarje niso bile dovolj ostre, tako da si je napravo za lulanje le lažje poškodoval. Ko pa je nato razlagal, kaj se je bil namenil storiti, je bil menda neverjetno miren. »Znebil se ga bom,« je pojasnjeval.

Nasvet zdravnikov: Čim prej naj zaživi kot deklica

Kadar so ga želeli za v šolo obleči v deška oblačila, je malček besnel. Ni želel, da ga kličejo on. Ko so mu prepovedali, da bi na zabavi nosil oblekico za punčke, je skočil iz avta, stopil predenj in dejal: »Želim umreti.« Nemudoma so ga odpeljali k psihiatru, ki je po dveh mesecih postavil briljantno diagnozo – fant ima motnjo spolne identitete. Zdravniki so svetovali, naj čim prej zaživi življenje deklice. Starši so se strinjali z mnenjem stroke. Po novem so tako imeli namesto sina hčerko. Oče, ki je zaradi sinovega obnašanja skoraj znorel, se je na koncu le sprijaznil: »Imam majhno deklico, ki hoče in mora biti deklica.« Danes svojo hčerko pelje tudi po nakupih in se čisto dobro razumeta.

Že pri 10 letih bo moral Danann začeti jemati hormonske blokatorje, pri 15 pa se bo začela hormonska terapija. Odločitev, ali bo Danann kdaj tudi zares imel ženske genitalije, bo prepuščena njemu, pravi mama Sarah, najprej pa se bo najbrž znebil tistih dveh 'n-jev' na koncu imena, če se ju že ni ...

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Deli s prijatelji