MUČILNICA

VIDEO: Evropski kraj, kjer so mučili najhujše teroriste

Objavljeno 08. december 2011 18.20 | Posodobljeno 08. december 2011 18.20 | Piše: Romunija, video, zaporniki, teroristi, mučenje

Cia odkritih dejstev ni želela komentirati.

BUKAREŠTA – Na severu Bukarešte naj bi v stavbi v prometni coni, le nekaj minut stran od samega centra mesta, mučili najhujše teroriste in iz njih vlekli informacije. Gre za stavbo, ki so ji po poročanju medijev ameriški agenti Cie rekli »svetla luč«. V njej so denimo začasno priprli člana Al Kaide Halida Šejka Mohamada. Gre za idejnega voditelja napada na ameriška dvojčka WTC.

Agent je priča

Velikokrat se je govorilo, da ta zapor dejansko obstaja, zdaj pa sta novinarski ekipi AP in ARD to potrdili. V videu stavbo lahko tudi vidite. V njej danes sicer ni več mučilnice, temveč nacionalni urad za zaupne informacije (National Registry Office for Classified Information – Orniss). Da je v stavbi res bil ameriški zapor, je za omenjeni novinarski hiši potrdil tudi nekdanji agent. V pričanju je podrobno opisal zapor v stavbi in identificiral fotografije stavbe.

CIA molči

Adrian Camarasan iz Ornissa je potrdil, da je klet v omenjeni zgradbi eden najvarnejših prostorov v Romuniji, a je hkrati demantiral, da so Američani kadar koli uporabljali stavbo. V ameriški obveščevalni službi odkritih dejstev niso želeli komentirati.

Deli s prijatelji