UNIČUJOČ POTRES

VIDEO: Dramatični posnetki: psi so začutili, kaj se bo zgodilo v Nepalu

Objavljeno 27. april 2015 15.33 | Posodobljeno 27. april 2015 11.33 | Piše: S. U.

Posnetki prikazujejo silo potresa, ki je sejal smrt v Nepalu.

KATMANDU – Po zadnjih podatkih se je število žrtev silovitega potresa z magnitudo 7,8, ki je v soboto prizadel Nepal, povzpelo na več kot 3700. Ob tem je bilo tudi več kot 6500 poškodovanih. Prav tako je potres zahteval okoli 90 smrtnih žrtev v sosednjih državah, poleg tega pa je tresenje tal sprožilo še plaz na najvišji gori sveta Mount Everest, ki je pod seboj pokopal del baznega tabora, pri čemer je umrlo najmanj 18 ljudi.

V nepalsko prestolnico, ki jo je potres dodobra razdejal, že prihajajo mednarodne reševalne ekipe s pomočjo za prestrašene prebivalce, ki so ostali brez strehe nad glavo. Potresni sunek je uničil številne hiše, zgradbe ter zgodovinske znamenitosti, zgrajene v 19. stoletju. Zrušil se je tudi 60-metrski stolp Darahara, ki je bil leta 1832 zgrajen za nepalsko kraljico. Ostale so le ruševine, v katerih naj bi po prvih podatkih ostalo ujetih 200 ljudi.

Prav tako so se na spletu pojavili posnetki nadzorne kamere, ki prikazujejo, kako so le nekaj trenutkov pred potresom psi postali neobičajno vznemirjeni. Še preden so ljudje ugotovili, kaj se dogaja z živalmi, že se je začela tresti zemlja. Na posnetku vidimo, kako z objekta odpada fasada, tresenje pa je zagotovo trajalo minuto. 

 

Deli s prijatelji