NASILJE

VIDEO: Drama v Hamburgu, Melania ujeta v rezidenci

Objavljeno 07. julij 2017 19.05 | Posodobljeno 07. julij 2017 19.14 | Piše: A. K., M. U.

Policisti na terenu so poklicali okrepitve, protesti se se popoldan znova sprevrgli v nasilje.

HAMBURG – Ob vrhu G20 so se na ulice podali protestniki. Po poročanju tujih medijev se izgredi stopnjujejo, zaradi česar je hamburška policija zaprosila za okrepitve. Po znanih podatkih je bilo v izgredih poškodovanih 111 policistov, posledice protestov pa čuti tudi prva dama Amerike Melania Trump.

Žena ameriškega predsednika je namreč ostala ujeta v rezidenci, kjer prebiva v Hamburgu, saj je zaradi nevarnosti ni mogla zapustiti. To je potrdil tudi njen tiskovni predstavnik, ki je dodal, da Melania objekta ne bo zapustila, dokler njeno spremstvo ne dobi zelene luči.

Protesti v Hamburgu se se znova sprevrgli v nasilje

V Hamburgu se je v popoldanskih urah več tisoč protestnikov zbralo na novem protestu, ki poteka ob robu vrha skupine G20. Med policijo in protestniki je izbruhnilo nasilje, ko je skupina protestnikov poskušala vdreti na območje okrog dvorane Elphilharmonie, kjer se bodo kasneje srečali voditelji držav. Policija je uporabila tudi vodni top.

Sicer pa so organizatorji sporočili, da so t. i. damski program, v katerem sodelujejo partnerice in partnerji svetovnih voditeljev, prestavili na drugo lokacijo, in sicer v Hotel Kempinski. Soproge in soprogi svetovnih voditeljev naj bi se sicer danes odpeljali še na izlet z ladjico, si ogledali zgodovinsko mestno hišo ter se udeležili koncerta v novi hamburški koncertni dvorani.

 

Deli s prijatelji