IZ PISARNE

VIDEO: Dokazov o ločitvi nima, a ima mamljivo ponudbo

Objavljeno 24. oktober 2012 20.34 | Posodobljeno 24. oktober 2012 21.06 | Piše: A. K.

Donald Trump nima nobenih dokazov, da se zakonca Obama ločujeta.

Čaka ga odškodnina.

Potem ko je mogotec Donald Trump namignil, da bo javnosti pokazal ločitvene papirje ameriškega predsednika Baracka Obame in prve dame Michelle Obama, so milijoni po vsem svetu zadnjih nekaj ur napeto spremljali njegova profila na facebooku in twitterju, kjer naj bi objavil dokaze.

Petnajst čez šesto uro zvečer po srednjeevropskem času je Trump spregovoril iz svoje pisarne in se povsem osmešil. Čeprav so mnogi verjeli, da res poseduje dokaze, ki naj bi uničili predsednika Obamo, je Donald le ponovil že tolikokrat izpeto zgodbo. Od Obame namreč zahteva, da mu pokaže svoj rojstni list, s katerim naj dokaže, da se je resnično rodil na ameriških tleh. V nasprotnem primeru sploh ne more biti predsednik, pravi Trump. Od Obame pričakuje tudi, da bo javnosti pokazal svoja spričevala s fakultete in potni list.

Mamljiva ponudba

Če Obama vse to naredi do 31. oktobra, bo Trump daroval pet milijonov ameriških dolarjev katerikoli dobrodelni organizaciji, ki jo bo izbral Obama. »Gospod predsednik, ne le jaz, vsi državljani bodo zelo veseli, če boste to naredili. Vesela bo tudi izbrana dobrodelna organizacija. Hvala vam gospod predsednik,« je še povedal Trump, ki ga številni že ostro kritizirajo zaradi posnetka in menijo, da gre za izsiljevanje.

»Pet milijonov dolarjev je drobiž za nekoga, ki si lasti milijarde dolarjev,« je kritičen nekdo. »In to naj bi bila težko pričakovana objava?« se številni zgroženo sprašujejo. Pa ne le oni, posmehujejo se mu že tudi številni ameriški mediji. 

Deli s prijatelji