MOČ LJUBEZNI

VIDEO: Čudež: bil je na robu smrti, ko so pripeljali čivavo

Objavljeno 18. oktober 2014 11.49 | Posodobljeno 18. oktober 2014 11.51 | Piše: T. L.

James je ob obisku oživel, njegovo zdravstveno stanje se je izboljšalo. Zdaj so se odločili, da bodo odslej dovoljeni obiski domačih živali v bolnišnici.

James Wathen (73) je bil minuli teden na robu smrti. V bolnišnici v ameriškem Kentuckyju je prenehal še jesti in osebje se je že pripravljalo na najhujše. Medicinski sestri je James zaupal, da pogreša svojega enookega čivavo Bubbo, in prosil, naj ga v bolnišnico še zadnjič pripeljejo. Ker je osebje opazilo, da se Jamesovo stanje slabša tudi zato, ker pogreša pasjega prijatelja, se je uprava odločila, da zaobide bolnišnična pravila in mu dovoli obisk. Izkazalo se je, da se je v tem času tudi psiček (ki ga je že posvojila nova družina) zbolel oziroma je prenehal jesti, ker je pogrešal svojega človeškega prijatelja.

V bolnišnico so minulo soboto prinesli tresočega se kužka, zavitega v odejo. Ko so bili 20 korakov oddaljeni od Jamesove sobe, je pes že dvignil glavo in oči so se mu zaiskrile. »Postal je drug pes,« je povedala Mary-Ann Smyth iz društva za zaščito živali. Oživel pa je tudi James. Tudi zajokal je, ko ga je Bubba, ki mu sicer v čeljusti manjkajo spodnji zobje, polizal po licu.

In čudež: po drugem srečanju psa in Jamesa se je Jamesovo stanje popravilo. Začel se je pogovarjati, sedel je v postelji in začel znova jesti. »Zdi se, kot da ne gre za istega človeka. Nisem pričakovala, da si bo tako opomogel,« je dejala glavna medicinska sestra Kimberly Probus. James sicer še ne more zapustiti bolnišnice, mu pa smrt ne preti več.

V bolnišnici Baptist Health Corbin bodo zaradi tega dogodka spremenili pravila glede domačih živali: odslej bodo te v bolnišnici dobrodošle. 

Deli s prijatelji