VREMENSKA

Veter divjal s hitrostjo do 200 km/h

Objavljeno 02. december 2011 09.33 | Posodobljeno 02. december 2011 09.36 | Piše: T. L./STA

Na zahodu ZDA je pustošil vihar.

Veter je ruval drevesa. (Foto: Reuters)

LOS ANGELES – Območje ZDA so od Kalifornije do Arizone v sredo in četrtek prizadeli viharji. Veter, ki je je ruval drevesa, podiral daljnovode, rušil strehe in prevračal tovornjake, je ponekod pihal tudi s hitrostjo do 200 kilometrov na uro. O morebitnih žrtvah za zdaj ne poročajo.

Ameriška vremenska služba je ob tem sporočila, da se kaj takšnega zgodi morda le na vsakih deset let, vetrovno vreme pa naj bi se nadaljevalo še danes in prihodnje dni, ko se bo vihar premaknil proti Oklahomi, Misuriju in Indiani.

Najhuje prizadeta Pasadena

Na jugu Kalifornije, kjer je vihar pustošil v sredo in četrtek, so razglasili izredne razmere, sicer pa so o viharnem vremenu poročali tudi iz Kolorada, Utaha, Nevade, Arizone, Nove Mehike in Wyominga.

Najmočnejši veter s hitrostjo nekaj manj kot 200 kilometrov na uro so namerili v bližini Denverja v Koloradu. V Utahu je veter pihal s hitrostjo 160 kilometrov na uro, v Kaliforniji pa prav tako nad 100 kilometrov na uro. V Kaliforniji je bilo najhuje prizadeto mesto Pasadena, kje je veter izruval več kot 450 dreves, brez elektrike pa je ostalo preko 200.000 odjemalcev.

Deli s prijatelji