SLOVO OD PRIJATELJA

»Vem, da boš od zgoraj pazil na svoja otroka«

Objavljeno 15. avgust 2015 11.53 | Posodobljeno 15. avgust 2015 11.53 | Piše: Ma. F.

Medtem ko upanje v srcih najbližjih še vedno tli, pa se nekateri že poslavljajo od Tomislava Salopeka.

Tomislav Salopek.

ZAGREB – Hrvaško še vedno pretresa domnevna usmrtitev Tomislava Salopekaimage, ki so ga islamski skrajneži ugrabili 22. julija. Džihadisti so na twitterju objavili fotografijo trupla, na kateri naj bi bil Tomislav, vendar je hrvaški premier Zoran Milanović poudarilimage, da novice o smrti še ne more potrditi. Medtem ko upanje v srcih najbližjih še vedno tliimage, pa se nekateri že poslavljajo od svojega prijatelja.

Miroslav Jeličić iz Osijeka je Tomislava poznal prek službe, zelo hitro pa sta postala tudi dobra prijatelja. Skupaj sta bila na službenih poteh, večkrat pa sta se udeležila tudi nogometnih tekem Dinama. Od Tomislava se poslavlja z ganljivim zapisom.

»Pred približno petimi leti sva se spoznala. Zame je bilo to prvo delo na terenu, zate že ne vem koliko. Hvala, da si mi v trenutkih moje izgubljenosti v novih okoliščinah stal ob strani,« je zapisal Miroslav, ki se je Tomislavu zahvalil, da je bil del njegovega življenja. »Vem, da ne sovražiš ljudi, ker so ti storili to, saj veš, da to ni islam. Vem, da boš od zgoraj pazil na svoja otroka in da boš še naprej strasten navijač Dinama. Čuvaj mi dobro mesto na nebeškem stadionu. Do ponovnega srečanja,« je še zapisal v ganljivem slovesu.

Hrvaška odsvetuje vsa nenujna potovanja v Egipt

Kot smo že poročaliimage, na slovenskem ministrstvu za zunanje zadeve odsvetujejo vsa potovanja v širše območje Kaira in na Sinaj, namero o odhodu pa je mogoče prostovoljno najaviti prek obrazcev o potovanju v tujino.

Opozorilo je izdali tudi hrvaško zunanje ministrstvo, ki je svojim državljanom priporočilo, naj se zaradi nevarnosti ugrabitve in terorističnih napadov izogibajo vsem potovanjem v Egipt, ki niso nujna. Hrvaška diplomacija v svojem opozorilu še posebej odsvetuje potovanja po cesti na Sinaju in območjih ob egiptovski meji z Libijo in s Sudanom, piše STA.

Turistom iz Hrvaške, ki si vendarle želijo ogledati Egipt, pa svetujejo, naj to počnejo samo prek pooblaščenih turističnih agencij.

»Če potujete poslovno, priporočamo, da se v dogovoru z egiptovskimi partnerji pravočasno informirate o aktualnem varnostnem stanju v državi. Vsem hrvaškim državljanom, ki prebivajo v Egiptu, pa svetujemo, naj se izogibajo krajem večjih shodov in protestov ter naj upoštevajo navodila lokalnih oblasti in turističnih agencij,« so poudarili.

Deli s prijatelji